21 nov. 2023 | 17:55

Rugăciunea puternică pe care să o citești în fiecare post. Te ferește de necazuri și te întărește

Diverse
Rugăciunea puternică pe care să o citești în fiecare post. Te ferește de necazuri și te întărește
Te ajuta să ții tot postul

15 noiembrie marchează patruzeci de zile până la Crăciun, adică începutul postului Nașterii Domnului. Perioada de post de 40 de zile este momentul în care credincioșii au o perioadă de reflecție în care se abțin de la bucate de dulce și se îndreaptă spre Dumnezeu. În acest sens, iată care e rugăciunea puternică pe care să o citești în fiecare post.

Despre postul Crăciunului

Postul Nașterii Domnului este una dintre cele mai importante perioade principale de post în cursul anului bisericesc. Începând cu 15 noiembrie și încheindu-se pe 24 decembrie, Postul Crăciunului oferă credincioșilor oportunitatea de a se pregăti pentru sărbătoarea Nașterii Domnului și Mântuitorului, care are loc pe 25 decembrie.

Te-ar putea interesa și: Ce să pui în ciorba de perișoare în Postul Crăciunului. Va avea același gust, chiar și fără carne

Acesta este momentul când în Biserica Ortodoxă atenția se îndreaptă către momentul nașterii lui Isus Hristos, pe măsură ce așteptăm venirea Lui.

În pregătire, Biserica le cere credincioșilor să participe la post, să se abțină de la anumite alimente și băuturi, în special de la carne, pește, produse lactate, ouă și alcool, precum și să se concentreze mai profund pe rugăciune și milostenie.

Postul implică de obicei abstinența de la anumite alimente. Ouăle, produsele lactate, puiul, carnea roșie, produsele din carne, uleiul, peștele și vinul sunt toate interzise. Cu toate acestea, unele dintre aceste alimente sunt permise în anumite momente când e dezlegare la vin și untdelemn.

Sâmbăta și duminica, este acceptabil să consumi pește, ulei și vin.

Uleiul și vinul sunt, de asemenea, permise în zilele de marți și joi, cu unele excepții. Nu se poate consuma pește în perioada 20-24 decembrie. Începând cu 20 decembrie, postul este mai strict, cu permisiunea de a consuma vin și ulei doar în zilele de sâmbătă și duminică.

După slujba de Ajunul Crăciunului, oamenii se întorc acasă și se înfruptă din bucatele de dulce. 

Rugăciunea puternică pe care să o citești în fiecare post

Fiind o perioadă în care credincioșii se îndreaptă mai mult spre spiritualitate și credință, rugăciunea este mijlocul de comunicare cu Dumnezeu. Iată o rugăciune puternică pe care să o citești în post:

„Doamne, Iisuse Hristoase, Dumne­zeul nostru, Care ai plâns pentru La­zăr și lacrimi de întristare și de mi­lostivire ai vărsat pentru dânsul, primește lacrimile mele. Cu patimile Tale, vindecă patimile mele. Cu rănile Tale, tămăduiește rănile mele.

Vezi și: Când este Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului 2023. Care este semnificația acestei sărbători

Cu Sân­gele Tău, curățește sângele meu și ames­tecă în trupul meu mireasma tru­pului Tău cel de viață făcător. Preasfintele Tale mâini, piro­nite de cei fără de lege pe Cruce, să mă tragă spre Tine din prăpastia pierzării, precum a făgăduit preasfântă gu­ra Ta.

Fața Ta, cea batjocorită cu păl­muiri și cu scuipări, să umple de stră­lucire fața mea cea întinată în fă­rădelegi. Duhul Tău, pe care l-ai în­cre­dințat Tatălui când erai pe Cruce, să mă povățuiască spre Tine, prin ha­rul Tău.

Tatăl, Care Te-a născut din sânurile Sale fără de ani și mai înainte de veci, să înnoiască în mine închipuirea icoanei Tale. Te-am părăsit, Doam­ne; să nu mă părăsești. Am ieșit de la Tine; ieși în căutarea mea. Du-mă la pășunea Ta cea duhov­nicească.

Citește și: Se spală în prima zi din Postul Crăciunului? Ce spun preoții

Strălu­cirea Ta este mângâierea și odihna celor ce s-au ostenit pentru Tine în ne­cazuri și în toate felurile de chinuri. Acestei străluciri mă învrednicește și pe mine, nevrednicul, cu harul și cu iubirea de oameni a Mântuitorului nos­tru Iisus Hristos, în vecii vecilor. Amin.”

Parteneri
Cum arată de fapt Jennifer Lopez în realitate. Adevărul din spatele imaginilor retușate
Redactia.ro
Neurochirurgii au dezvăluit secretul așteptat de toată lumea. Top 3 alimente care produc noi celule cerebrale. Varza murată, pe listă
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Adrian Mutu, în sfârșit mulțumit. A treia oară e cu noroc. Ce spune despre Sandra
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Se confiscă și iei amendă. N-ai voie să strângi așa ceva în propria curte. Poliţia face razii
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cat a ajuns să coste un kilogram de castraveți pentru murat, în piață. Prețul de la tarabe i-a indignat pe clienți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro