03 aug. 2023 | 13:25

Roșii în suc propriu pentru iarnă la borcan. Ingredientul care dă savoarea de la țară

Utile
Roșii în suc propriu pentru iarnă la borcan. Ingredientul care dă savoarea de la țară
Roșii în suc propriu pentru iarnă la borcan. Ingredientul care dă savoarea de la țară

Vara, foarte multe gospodine se pregătesc pentru venirea iernii. În acest sens, acestea pun la conservat diverse legume. Gustul verii va fi păstrat în borcane pentru mai mult timp. Gospodinele optează pentru pregătirea roșiilor în suc propriu pentru iarnă. Iată care este rețeta!

Rețeta secretă de roșii în suc propriu pentru iarnă

Modul simplu de preparare este unul dintre motivele care le determină pe gospodine să pregătească acest fel. Pentru prepararea acestei rețete vei avea nevoie de câteva roșii și puțină sare.

Primul pas constă în tăierea roșiilor în cubulețe, care ulterior se dau prin răzătoare. Compoziția obținută se toarnă în mai multe borcane sau în sticle cu gură largă. Pentru niște roșii condimentate perfect trebuie să puneți la un borcan de 800 de g sau la o sticlă de un kg, o linguriță de sare pentru murături.

După ce terminăm de pus compoziția, puteți să sterilizați borcanele. Recipientele se pun într-un vas cu apă caldă. Când apa dă în clocot, se pot scoate din apă. După ce borcanele sunt sterilizate, putem pune bulionul în ele.

Te-ar putea interesa și: Ingredientul pentru cel mai bun bulion de roșii. Așa îi dai gustul ca la mamă acasă

Secretul bucătarilor

Pentru un gust aparte, puteți opta și pentru punerea unor frunze de țelină, de pătrunjel, mărar și leuștean. Acestea se pot folosi în prepararea anumitor mâncăruri. În acest fel, puteți păstra gustul verii într-un borcan. Mâncărurile vor fi mult mai gustoase.

Te-ar putea interesa și: Singurul soi de roşii care rezistă la secetă. Vei avea o recoltă bogată şi super gustoasă

Alte moduri în care putem prepara roșiile

Însă, acesta nu este singurul mod în care putem prepara roșiile. O parte din gospodine optează și pentru prepararea bulionului. Pentru prepararea bulionului, se taie roșiile în sferturi apoi se dau prin mașina de tocat echipată cu accesoriul special pentru ele.

Sucul stors din pupa roșiilor se toarnă într-un vas cu fund gros. Compoziția se lasă la fiert în jur de o oră, la foc mediu. În timp ce sucul de roșii stă la fiert, se taie mărunt țelina și hreanul, cel din urmă fiind, de fapt, ingredientul care va da o aromă deosebită bulionului. Ulterior, legumele tocate se adaugă în vasul de pe foc, alături de sare.

Te-ar putea interesa și: Ce să plantezi neaparat lângă roșii ca sa aibă un gust mai bun. Așa cresc dulci și zemoase

Digisport.ro
N-a pronunțat ”România”! Cum ne-a numit prim-ministrul din Kosovo, după scandalul de la București
Stirile PROTV
NATO și-a mobilizat avioanele de luptă după un atac masiv lansat de Rusia. Ploaie de rachete la granița Alianței
PlaySport
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Ego.ro
Anamaria Prodan, de nerecunoscut. Brunetă și machiată strident, la nunta cu fostul soț FOTO
ProActual
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
EVZ.ro
Singura fotografie cu Sfinxul din Bucegi în 1896. Avea mustață și plete. Transformări uimitoare
Spynews.ro
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
PRO TV
”Cu Anca Dinicu mă sărut, cu Anisia Gafton mă însor, iar pe Alex Bogdan...” Declarațiile din culise ale unui coleg de scenă
Adevarul
Momente de groază pentru pasagerii unui avion care a căzut în gol peste două mii de metri: „Am crezut că vom muri, oamenii de lângă noi au intrat direct în tavan”
BZI.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Viva.ro
Vestea că Silviu Prigoană nu era, de fapt, căsătorit cu Mihaela i-a luat pe toți prin surprindere, dar asta nu e tot! S-au aflat detalii neașteptate acum: "Față de restul lumii...”