Am intrat deja în ultima lună a verii, ceea ce înseamnă că gospodinele din toate colțurile țării se pregătesc să umple rafturile din cămară cu produse speciale pe care să le savureze familia și musafirii și în timpul iernii. Află, din rândurile de mai jos, care este ingredientul ce nu lipsește din cel mai bun bulion de roșii. Îi dă o aromă deosebită.
Odată cu debutul lunii august se deschide sezonul pregătirilor pentru lunile de iarnă, când legumele și fructele dispar de pe tarabele din piață. Gospodinele își fac listele de cumpărături și încep deja să prepare zacuscă, gem, compot, dulceață și bulion de roșii.
În condițiile în care este un ingredient prezent în multe rețete îndrăgite de români, bulionul de roșii nu are cum să lipsească de pe rafturile din cămară. Este simplu de preparat și delicios.
Ingrediente
Te-ar putea interesa și: Cum faci cel mai rapid bulion. E gata în 30 de minute, nu mai stai ore în şir după el
Roșiile se spală cu simț de răspundere, se taie în sferturi și apoi se dau prin mașina de tocat echipată cu accesoriul special pentru ele, care separă pulpa de coajă și semințe.
Sucul stors din pupa roșiilor se toarnă într-un vas cu fund gros. Se lasă la fiert în jur de o oră, la foc mediu.
În timp ce sucul de roșii stă la fiert, se taie mărunt țelina și hreanul, cel din urmă fiind, de fapt, ingredientul care va da o aromă deosebită bulionului. După ce sunt tocate, se adaăugă în vasul de pe foc, alături de sare.
Bulionul se ia de pe foc după ce ajunge la consistența dorită. După acest pas, se îndepărtează frunzele de țelină și hreanul și se lasă la răcit.
După aceea, bulionul se transferă în sticle cu capac, care se pun apoi într-un vas mare cu un proscop pe fund. Se toarnă apă până ajunge la gâtul sticlelor și se pune la fiert la bain-marie în jur de treizeci de minute. Sticlele se lasă la răcit și abia apoi se pun în cămară.
Te-ar putea interesa și: Când adaugi roșiile sau bulionul în ciorbă. Greșeala care îți strică preparatul