02 aug. 2023 | 15:20

Ingredientul pentru cel mai bun bulion de roșii. Așa îi dai gustul ca la mamă acasă

Diverse
Ingredientul pentru cel mai bun bulion de roșii. Așa îi dai gustul ca la mamă acasă
Ingredientul pentru cel mai bun bulion de roșii

Am intrat deja în ultima lună a verii, ceea ce înseamnă că gospodinele din toate colțurile țării se pregătesc să umple rafturile din cămară cu produse speciale pe care să le savureze familia și musafirii și în timpul iernii. Află, din rândurile de mai jos, care este ingredientul ce nu lipsește din cel mai bun bulion de roșii. Îi dă o aromă deosebită.

Ingredientul cu care faci cel mai bun bulion de roșii

Odată cu debutul lunii august se deschide sezonul pregătirilor pentru lunile de iarnă, când legumele și fructele dispar de pe tarabele din piață. Gospodinele își fac listele de cumpărături și încep deja să prepare zacuscă, gem, compot, dulceață și bulion de roșii.

În condițiile în care este un ingredient prezent în multe rețete îndrăgite de români, bulionul de roșii nu are cum să lipsească de pe rafturile din cămară. Este simplu de preparat și delicios.

Ingrediente

  • șase kilograme de roșii coapte
  • trei lingurițe de sare grunjoasă
  • două tije de frunze de țelină
  • o bucată de hrean

Te-ar putea interesa și: Cum faci cel mai rapid bulion. E gata în 30 de minute, nu mai stai ore în şir după el

Mod de preparare

Roșiile se spală cu simț de răspundere, se taie în sferturi și apoi se dau prin mașina de tocat echipată cu accesoriul special pentru ele, care separă pulpa de coajă și semințe.

Sucul stors din pupa roșiilor se toarnă într-un vas cu fund gros. Se lasă la fiert în jur de o oră, la foc mediu.

În timp ce sucul de roșii stă la fiert, se taie mărunt țelina și hreanul, cel din urmă fiind, de fapt, ingredientul care va da o aromă deosebită bulionului. După ce sunt tocate, se adaăugă în vasul de pe foc, alături de sare.

Bulionul se ia de pe foc după ce ajunge la consistența dorită. După acest pas, se îndepărtează frunzele de țelină și hreanul și se lasă la răcit.

După aceea, bulionul se transferă în sticle cu capac, care se pun apoi într-un vas mare cu un proscop pe fund. Se toarnă apă până ajunge la gâtul sticlelor și se pune la fiert la bain-marie în jur de treizeci de minute. Sticlele se lasă la răcit și abia apoi se pun în cămară.

Te-ar putea interesa și: Când adaugi roșiile sau bulionul în ciorbă. Greșeala care îți strică preparatul

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Serialul numărul, 1 pe Netflix. E inspirat din evenimente reale și a oprit planeta în loc!
Click.ro
Ultimele mesaje trimise de pe front de soldații ruși. „E un munte de cadavre”. Mărturii cutremurătoare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Un ciclon polar lovește România exact înainte de Crăciun
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Călin Georgescu a fost EXCLUS: Mă întreb atunci de ce am făcut aceste alegeri
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
PARTIDELE au BĂTUT PALMA! Anunț privind VIITORUL GUVERN! AU RECUNOSCUT
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Rezultate Loto azi, 22 decembrie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro