02 aug. 2023 | 15:20

Ingredientul pentru cel mai bun bulion de roșii. Așa îi dai gustul ca la mamă acasă

Diverse
Ingredientul pentru cel mai bun bulion de roșii. Așa îi dai gustul ca la mamă acasă
Ingredientul pentru cel mai bun bulion de roșii

Am intrat deja în ultima lună a verii, ceea ce înseamnă că gospodinele din toate colțurile țării se pregătesc să umple rafturile din cămară cu produse speciale pe care să le savureze familia și musafirii și în timpul iernii. Află, din rândurile de mai jos, care este ingredientul ce nu lipsește din cel mai bun bulion de roșii. Îi dă o aromă deosebită.

Ingredientul cu care faci cel mai bun bulion de roșii

Odată cu debutul lunii august se deschide sezonul pregătirilor pentru lunile de iarnă, când legumele și fructele dispar de pe tarabele din piață. Gospodinele își fac listele de cumpărături și încep deja să prepare zacuscă, gem, compot, dulceață și bulion de roșii.

În condițiile în care este un ingredient prezent în multe rețete îndrăgite de români, bulionul de roșii nu are cum să lipsească de pe rafturile din cămară. Este simplu de preparat și delicios.

Ingrediente

  • șase kilograme de roșii coapte
  • trei lingurițe de sare grunjoasă
  • două tije de frunze de țelină
  • o bucată de hrean

Te-ar putea interesa și: Cum faci cel mai rapid bulion. E gata în 30 de minute, nu mai stai ore în şir după el

Mod de preparare

Roșiile se spală cu simț de răspundere, se taie în sferturi și apoi se dau prin mașina de tocat echipată cu accesoriul special pentru ele, care separă pulpa de coajă și semințe.

Sucul stors din pupa roșiilor se toarnă într-un vas cu fund gros. Se lasă la fiert în jur de o oră, la foc mediu.

În timp ce sucul de roșii stă la fiert, se taie mărunt țelina și hreanul, cel din urmă fiind, de fapt, ingredientul care va da o aromă deosebită bulionului. După ce sunt tocate, se adaăugă în vasul de pe foc, alături de sare.

Bulionul se ia de pe foc după ce ajunge la consistența dorită. După acest pas, se îndepărtează frunzele de țelină și hreanul și se lasă la răcit.

După aceea, bulionul se transferă în sticle cu capac, care se pun apoi într-un vas mare cu un proscop pe fund. Se toarnă apă până ajunge la gâtul sticlelor și se pune la fiert la bain-marie în jur de treizeci de minute. Sticlele se lasă la răcit și abia apoi se pun în cămară.

Te-ar putea interesa și: Când adaugi roșiile sau bulionul în ciorbă. Greșeala care îți strică preparatul

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Decizie fără precedent a BEC. Un candidat la președinție trebuie să șteargă toate materialele de promovare online
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Calendarul pensiilor în luna decembrie. Când vin banii. Schimbare anunțată de Ministerul Muncii
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Putin se RĂZBUNĂ! RACHETA rușilor care a SPERIAT țările NATO
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro