31 iul. 2023 | 13:08

Ce să plantezi neaparat lângă roșii ca sa aibă un gust mai bun. Așa cresc dulci și zemoase

Utile
Ce să plantezi neaparat lângă roșii ca sa aibă un gust mai bun. Așa cresc dulci și zemoase

Nu puține sunt persoanele care preferă să-și cultive singure legumele. În momentul în care decid să cultive un anumit tip de legume, e necesar să se informeze corect. În caz contrar, aceștia pot ruina recolta. Printrele cele mai vulnerabile specii de legume se numără roșiile, care se pot îmbolnăvi destul de repede. Se pare că mult îndrăgitele tomatele sunt vulnerabile la un număr mare de dăunători.

Cum protejăm roșiile?

În momentul în care decidem să plantăm roșii, trebuie să ținem cont de o serie de recomandări. Pentru a combate apariția dăunătorilor, putem să tratăm tufa cu diferite substanțe chimice. Însă, există și alte trucuri naturale. Spre exemplu, putem alege ”vecinul perfect” al roșiilor. Acesta va ajuta cultura. Cu ajutorul lui, putem obține o recoltă bogată și dulce de roșii.

Este vorba despre usturoi. Specialiștii vin și cu o explicație. Potrivit acestora, fiind o plantă condimentată, usturoiul va scăpa roșia de dăunători. De-a lungul timpului, s-a dovedit că usturoiul ajută  roșiile să nu se mai confrunte cu boli fungice sau cu afide și acarieni.

Te-ar putea interesa și: Legumele care trebuie plantate între 1 și 15 august. Așa vei avea o recoltă mare

Vecinul ideal al roșiei

Pentru rezultate impresionante, este necesar să ținem cont și de distanța dintre cele două legume. Experții recomandă să plantăm usturoiul și roșiile la o distanță de 0,5 metri. Însă, dacă din diverse motive, nu se poate planta usturoi lângă roșii, putem recurge la un alt truc.

Trucul constă în realizarea unui spray pentru roșii. La baza acestei soluții va sta tot o plantă condimentată. Și pentru acest spray, puteți folosi usturoi. Primul pas în prepararea acestei soluții constă în curățarea a câțiva căței de usturoi. După ce sunt curățați, trebuie să-i dăm prin răzătoare.

Te-ar putea interesa și: Ce să semeni în grădină după recoltarea cepei și usturoiului. Secretul experților

După ce sunt dați prin răzătoare, trebuie prjiți în tigaie. Usturoiul prăjit se pune într-o sticlă care conține trei litri de apă. Pentru a vă ușura munca, puteți opta pentru punerea acestui lichid într-un pulverizator. Când lichidul este gata, puteți să-l pulverizați peste roșii. Soluția va proteja roșiile de insecte. Mai mult, recolta va fi una bogată și gustul roșiilor va fi unul gustos.

Te-ar putea interesa și: Ce îngrășământ să pui la ardei și roșii la sfârșit de iulie. Așa vei avea parte de legume suculente și gustoase