Românii care își vând voucherele sociale de 250 de lei pentru 125 de lei. Care e motivul

Românii care își vând voucherele sociale de 250 de lei pentru 125 de lei. Care e motivul
Românii care își vând voucherele sociale de 250 de lei pentru 125 de lei

Aceste vouchere sociale se încarcă o dată la două luni, până la finalul acestui an, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. În momentul în care sunt distribuite, cardurile sunt însoțite de scrisori care conțin instrucțiuni de utilizare, detalii despre magazinele unde se pot utiliza aceste carduri, precum și un număr de telefon pentru cazurile în sunt probleme. Iată care sunt românii care își vând voucherele sociale de 250 de lei pentru 125 de lei.

Românii care își vând voucherele sociale de 250 de lei pentru 125 de lei

Românii care își vând voucherele sociale de 250 de lei pentru 125 de lei sunt cei din Vaslui. Ei vând aceste vouchere primite de la stat, pe motiv că nu își pot cumpăra băutură cu ele.

Astfel, după ce vasluienii au aflat că banii de pe respectivele carduri nu pot fi folosiți și pentru achiziționarea de băuturi alcoolice, unii dintre ei au hotărât să le vândă. Ei dau nu numai cardul propriu-zis, ci și codul PIN, iar suma pe care o cer pe ele mai puțin de jumătate din valoare.

Voucherele în valoarea de 250 de lei primite de la stat se încarcă o dată la două luni, până la sfârșitul anului, iar sumele sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.

Când voucherele sunt distribuite oamenilor, ele vin însoțite și de scrisori ce conțin instrucțiunile de utilizare, detalii despre magazinele unde se pot folosi acestea, precum și un număr de telefon pentru cazurile în sunt probleme.

Cardurile sociale sunt folosite numai de către beneficiari. În cazuri excepționale însă, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci se pot încredința tichetele unei persoane apropiate, însă numai împreună cu actul de identitate.

Câți români au primit până acum cardurile de 250 de lei

Până săptămâna trecută, circa 1,6 milioane de carduri pe care se încarcă ajutorul de 250 de lei pentru alimente şi mese calde au fost emise, conform Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), urmând ca săptămâna aceasta să fie respectat obiectivul de a se depăşi pragului de 2 milioane de carduri emise.

La data de 10 iunie, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a început distribuirea primelor carduri pe care sunt încărcate voucherele sociale în valoare de 250 de lei, fiind acordate o dată la două luni, până la finalul anului, prin programul „Sprijin pentru România”. Măsura se adresează unui număr de aproximativ 2,5 milioane de români.

Cei mai mulţi beneficiari ai voucherelor (412.891) se află în zona de nord-est a ţării și cuprinde judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui, iar cei mai puţini sunt din Bucureşti (180.564).