”Românii ar putea trăi până la 150 de ani!” Cine face această dezvăluire ireală

”Românii ar putea trăi până la 150 de ani!” Cine face această dezvăluire ireală
Cum pot românii să ajungă la vârsta de 150 de ani sursă foto Irina Nedyalkova

Speranța de viață printre români s-ar putea extinde până la 150 de ani, după spusele unui profesor renumit. Pentru a ajunge la această vârstă veritabilă, totuși, trebuie să fie respectat un anumit stil de viață sănătos. Persoanele ce își doresc să trăiască foarte mult trebuie să facă sport și să aibă grijă la ce mănâncă.

Românii pot să ajungă la vârsta de 150 de ani. Cine a făcut anunțul

Potrivit unui studiu derulat în America, Marea Britanie și Rusia de câțiva cercetătări din Singapore, există oameni ce pot să trăiască până la 120-150 de ani. Pe lângă faptul că sunt foarte multe persoane ce au demonstrat acest lucru, profesorul Dumitru Constantin Dulcan a povestit că și printre românii noștri se află unul dintre exemplele demne de urmat. 

„Cel mai citat este acest chinez Li Ching-Yuen care a trăit 256 de ani. A avut vreo sută de nepoți şi vreo opt soţii. De unde știm asta? El a fost în armată și a ieșit la pensie pe la 60 de ani, dar din 60 în 60 de ani armata îl tot felicita și îi dădea câte o decorație.

În felul acesta avem o evidență foarte certă a anilor lui. Apoi, avem în Azerbaijan un om care a trăit 168 de ani. Un caz foarte interesant îl avem în România. Un anume Maftei Pop, dintr-o comună vecină cu orașul Cluj, s-a născut în 1804 și a murit în 1952. Deci a totalizat 148 de ani.”, a zis profesorul Dumitru Constantin Dulcan la Antena 3.

Cum poți să trăiești mai mult. Ce spun specialiștii

Pentru ca a ajunge să trăim cât mai mult, profesorul recomandă să adoptăm un stil de viață cât mai sănătos. Persoanele ce își doresc să își prelungească anii de viață pot opta pentru dieta hipocalorică sau pot să țină post pentru a le da organelor o perioadă de răgaz de la mâncărurile nesănătoase. De asemenea, nu trebuie să uităm de sport și este necesar să avem o gândire cât mai pozitivă.

„Una dintre condiții este dieta hipocalorică, adică o dietă care să nu fie foarte bogată mai ales în grăsimi și dulciuri. Altă condiție este postul. Organele care secretele aceste enzime, cum sunt pancreasul ficatul, bila au nevoie de un repaus, apoi activitatea fizică.

Se recomandă ca cel puțin de trei ori pe săptămână să mergem măcar 5 km pe jos, adică într-un mers puțin mai forțat. O altă indicație este gândirea pozitivă, adică să gândești într-o manieră a binelui, să nu insulţi, să nu violentezi. O altă indicație este stresul. Ni se spune că până la 50 de ani trăim din biologie, dar după 50 de ani trăim prin voință.”, a mai spus profesorul.