Medic celebru, despre efectele nocive ale dietelor: „Nu mâncarea este de vină, nu pâinea”. De ce ne îngrășăm, de fapt

Medic celebru, despre efectele nocive ale dietelor: „Nu mâncarea este de vină, nu pâinea”. De ce ne îngrășăm, de fapt
Efectele nocive ale dietelor alimentare

Medicul diabetolog Laura Ene a explicat motivele pentru care ne îngrășăm, dar și ce este greșit atunci când oamenii aleg să țină diete pentru a slăbi. Potivit specialistului, cele mai dăunătoare lucruri în alimentația noastră sunt obiceiurile alimentare greșite, precum ciugulitul între mese și consumul alimentelor nesănătoase cu conținut caloric mare.

De ce se îngrașă oamenii

Nu puțini sunt oamenii care consideră că pâinea sau cele trei mese servite pe zi contribuie la acumularea surplusului nedorit de kilograme. Din păcate, aceste credințe eronate îi împing pe oameni să recurgă la diete care le pot provoca adevărate dezechilibre în organism, făcându-i să renunțe, de fapt, la alimente necesare și benefice organismului.

Specialistul Laura Ene susține că nu mesele regulate, combinațiile „nefericite” sau pâinea îi îngrașă pe oameni, ci mâncatul haotic, ronțăitul între mese și consumul alimentelor hipercalorice. În concluzie, trei mese pe zi cu alimente de bază nu vor aduce schimbări îngrijorătoare

„Oamenii nu se îngrașă de la ce mănâncă. Dacă ei ar mânca mâncare adevărată, mâncare de calitate, la momentul potrivit – un sendviș de dimineața, un felul doi la prânz, o supă, o salată seara, nu ar avea de ce să se îngrașe. Ne îngrășăm de la ce ronțăim, de la faptul că bem tot felul de ciudățenii, ne bem caloriile, și de la faptul că nu ne mai mișcăm.

Nu mâncarea este de vină, nu pâinea. Toată lumea, când se apucă de dietă, scoate pâinea. Dar ce buni sunt covrigeii aceia digestivi, vai de mine! Toată lumea, când se apucă de dietă, nu combină carnea cu cartoful, nu care cumva, dar când prindem o porție de pizza, e cel mai bun!”, a explicat medicul.

Ce ar trebui să conțină mesele adulților și ale copiilor

Cu privire la dietele în rândul copiilor, medicul diabetolog interzice cu desăvârșire acest lucru, explicând că cei mici trebuie să consume alimente cât mai diverse.

„Nu despre combinații și nu despre restricții trebuie să fie dietele. Și în niciun caz dieta copiilor, copiii este important să mănânce din toate grupele alimentare, pentru că ăsta este de fapt și un stil de viață echilibrat”, a adăugat ea.

Medicul Laura Ene a mai adăugat că cel mai potrivit momentpentru a mânca pâine este dimineața, însoțită de diferite alimente consistente, calitative din punct de vedere al nutrienților. Aceasta sfătuiește părinții să renunțe la celebrele cereale cu lapte și să le înlocuiească cu altă mâncare mai sănătoasă și mai puțin calorică.

„Pâine este cel mai potrivit de mâncat dimineața, cu un oușor fiert, cu o bucată de brânză, cu o feliuță de cașcaval, o roșie, un ardei, un castravete, un iaurt.

Acele cereale puse în iaurt sau în lapte, pe repede-înainte, sunt niște alimente foarte calorice, care nu țin de foame și din punctul meu de vedere nu sunt cele mai bune pentru copii”, a concluzionat medicul Ene Laura, potrivit Digi24.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI