România TV, amenzi de 9.000 de euro din cauza a ce au spus despre Raed Arafat și Clotilde Armand

România TV, amenzi de 9.000 de euro din cauza a ce au spus despre Raed Arafat și Clotilde Armand
România TV, amenzi de 9.000 de euro din cauza a ce au spus despre Raed Arafat și Clotilde Armand

România TV a primit amenzi de peste 9.000 de euro numai din două amenzi de la CNA. Un nou episod din cazul ”Clotilde și voturile furate” a avut loc la CNA.

România TV, amenzi de 9.000 de euro

Stația de știri a mai fost amendată și pentru acuzații despre Raed Arafat. Sancțiunile primite de România sunt:

– 25.000 de lei pentru mai multe emisii în care Clotilde Armand a fost acuzată că a fraudat voturile din septembrie 2020, după cum a concluzionat forul

– 20.000 de lei pentru o emisie în care Gelu Vişan l-a acuzat pe Raed Arafat că a dat ordin unei clinici pentru ca „20 de teste pentru Covid-19 să iasă pozitive”

– somaţie publică pentru o emisie în care avocatul Adrian Cuculis l-a acuzat pe Mălin Bot că este plătit de USR-Plus şi că face „propagandă neo-marxistă”

Iată câteva derapaje ale România TV pentru cele trei cazuri:

Burtiere din emisiuni:

– Proces penal pentru Clotilde, acuzaţii grave; Documentul falsurilor şi abuzurilor lui Clotilde.

– Proces penal pentru Clotilde Armand, acuzaţii grave; documentul falsurilor şi abuzurilor primăriţei franţuzoaice.

– Imagini bombă: Clotilde cu buletinele de vot în mână

– Clotilde cu bărbatul în clădirea cu voturile

– Useriştii lui Clotilde filmaţi când iau banii

Gelu Vişan a spus într-una dintre emisiuni:

– „Eu vă spun că este furt organizat acolo pe faţă, în momentul ăsta, în imagini publice. Nu mai vorbim de nedovedit, e furt organizat.”

– „Staţi să spunem cetăţenilor că USR-işti ăştia, neomarxiştii ăştia, golanii ăştia pot să inducă în eroare lumea”

– „Intrarea în sală echivalează cu hoţia.”

Adrian Cuculis, în acea emisiune:

„Să le vadă,  într-adevăr telespectatorii şi să le vadă şi cei care  vin aşa, cu propaganda asta a reziştilor. Pentru că Mălin Bot, nu-l cunoşteam, habar  n-aveam cu ce se ocupa el, până în ziua de astăzi, cînd cineva  mi-a atras atenţia şi-mi spune: vezi, că individul ăsta scrie despre tine că faci dezinformare şi aşa mai departe.  Nu, nu este nicio dezinformare.”

Amenzi

Astfel, pentru cazul „Clotilde şi voturile furate”, Mircea Toma a propus o amendă iniţială de 90.000 de lei, însă a redus-o la jumătate, iar motivul invocat a fost legat de faptul că primarul Clotilde Armand refuză să dialogheze cu televiziunile.

Dorina Rusu a mers pe o sancţiune de 25.000 de lei, iar Monica Gubernat pe o amendă şi mai mică – 10.000 de lei, dar a trecut sancţiunea propusă de Dorina Rusu, cea de 25.000 de lei, cu şase voturi pentru.

În cazul amenzii pe subiectul acuzaţiilor la adresa lui Arafat, ea a fost propusă de Valentin Jucan şi a trecut cu voturi în unanimitate.

Pentru cazul lui Mălin Bot au fost două propuneri: o amendă de 5.000 de lei şi somaţia publică, propunerea Monicăi Gubernat. A trecut somaţia publică, cu şase voturi pentru, potrivit paginademedia.ro.

Urmăriți Playtech.ro și pe