România, la pământ. Jurnaliștii internaționali au făcut clasamentul: e jenant ce se întâmplă în țara noastră

România, la pământ. Jurnaliștii internaționali au făcut clasamentul: e jenant ce se întâmplă în țara noastră
Jurnaliştii internaţionali au făcut clasamentul iar România e la pământ. Ce se întâmplă în ţară

România e la pământ. Jurnaliştii internaţionali au făcut clasamentul iar ce se întâmplă în ţara noastră este de-a dreptul jenant.

România, pe harta ţărilor periculoase din punct de vedere epidemiologic

Dacă vrei să îţi faci planuri de vacanţă, în ciuda pandemiei de coronavirus, atunci trebuie să afli care sunt considerate ţările cele mai periculoase din punct de vedere epidemiologic. Din păcate, România nu stă foarte bine la acest capitol. Jurnaliştii internaţionali au făcut clasamentul iar ceea ce se întâmplă în ţara noastră este jenant. Aflată la cea de-a 11-a ediţie, harta este realizată de compania de asigurări INTERNATIONAL SOS pe baza numărului de persoane infectate cu noul COVID-19, dar şi a situaţiei medicale din ţara respectivă.

Ţările sunt colorate, în funcţie de pericol, în cinci culori: de la alb (sigur), până la roşu (extrem de periculos). Printre cele mai periculoase ţări în care poţi merge şi la întoarcerea din care este necesară carantina de 14 zile se numără Georgia, Rusia, Ucraina, Serbia, Luxemburg, Croaţia, Italia, Libia, Burkina Faso, Siria, Irak. Cei care vin din statele enumerate pot ieşi din izolare după 10 zile doar dacă prezintă un test negativ SARS-CoV-2. În cazul persoanelor care în ultimele trei luni au avut, însă, virusul nu mai sunt obligate să stea în carantină.

În ceea ce priveşte România, aceasta este considerată zonă cu “risc mediu” de pericol epidemiologic.

Situaţie coronavirus în lume

La aproape un an de la depistarea primului caz de coronavirus, situaţia legată de acest virus nu stă deloc bine. Până acum, 72.109.884 de persoane au fost infectate, dintre care 1.611.637 au decedat la nivel mondial. Pe primul loc la numărul de cazuri se află Statele Unite ale Americii cu 16.549. 366 de cazuri, urmate de India (9.857.380) şi Brazilia (6.880.595).

Nici în România lucrurile nu par să meargă spre mai bine, numărul cazurilor noi fiind încă unul destul de ridicat. Până pe 12 decembrie, au fost confirmate 551.900 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 451.477 de pacienți au fost declarați vindecați. În ciuda restricţiilor impuse la nivel mondial, cifrele nu s-au îmbunătăţit. Momentan, întreaga lume aşteaptă imunizarea cu noul vaccin care să lupte împotriva COVID-19.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.333 cazuri noi de persoane infectate, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 976 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

De asemenea, 13.264 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI