România, desființată de Spania: ”Țara care le-a făcut cetățenilor viața imposibilă, pentru a-i determina să se vaccineze”

România, desființată de Spania: ”Țara care le-a făcut cetățenilor viața imposibilă, pentru a-i determina să se vaccineze”
Situatia din Romania, subiect in presa spaniola

Situația din România a devenit subiect pentru presa spaniolă. Publicația spaniolă El Confidencial a realizat un reportaj în care arată că ”în timp ce cele mai vaccinate țări din Europa revin cu prudență la normalitate, România trăiește un coșmar cu peste 400 de decese pe zi. Însă acum da, vaccinarea începe să crească”, a aratat reportajul menționat.

România, desființată de Spania

Titlul reportajului spaniol este ”Țara care le-a făcut cetățenilor viața imposibilă, pentru a-i determina să se vaccineze”.

”Cu doar o treime din populație vaccinată, România înregistrează un al patrulea val virulent de Covid, care provoacă peste 400 de decese pe zi și care a determinat suspendarea tuturor spitalizărilor neesențiale, ca și transportul unor pacienți în stare critică în Ungaria, Austria și Polonia, deoarece multe spitale româneşti sunt în prag de colaps.

Această situație, descrisă drept „catastrofală” de președintele României, Klaus Iohannis, apare și în Bulgaria vecină (cu puțin peste o cincime din populație vaccinată), și contrastează cu relativa liniște din cele mai imunizate țări de pe continent în acest nou val al virusului”, se indică în articolul publicat AICI.

În reportaj se mai spune că ”după luni de avertismente, admonestări și lupte televizate în prime time, fără niciun rezultat, guvernanții români le-au impus celor nevaccinați un regim draconic de interdicții care au făcut viața imposibilă pentru milioane de oameni din România. Și va deveni și mai grea dacă deputații vor vota o lege respinsă de Senat, care prevede suspendarea angajării și a salarizării celor nevaccinați din numeroase categorii profesionale”.

Ce au scris jurnaliștii spanioli

În reportajul amintit se arată și că la ”începutul lunii septembrie, rata de vaccinare nu a încetat să crească în ultimele săptămâni, iar pe 27 octombrie a depășit 150.000 de vaccinări în 24 de ore, dintre care peste 110.000 au fost prima doză, ceea ce reprezintă un record absolut de la începutul campaniei de vaccinare, în decembrie.”

Jurnaliștii de la El Confidencial au venit și la piața Obor, acolo unde a fost unul dintre cele mai aglomerate centre de vaccinare, vorbind cu cei care au venit să se vaccineze.

”– Nu m-a obligat nimeni, ce prostie! Am venit de bunăvoie, pentru că nu e nimic mai bun de făcut, spune Sanda, o pensionară exuberantă care înveselește lumea de la coadă.

– Nu v-au afectat restricţiile?

– La vârsta mea? Nu mai vreau să merg la niciun bar, nu merg la plajă, nu merg la petreceri. Și nici nu mi-e frică de moarte.

– Și atunci de ce ați venit să vă vaccinați?

– Pentru că mă bat la cap copiii și vreau să mă lase să-mi văd nepoții, spune doamna, lăsând deoparte sarcasmul”, a fost dialogul dintre jurnalistul spaniol și un om ce aștepta la rând să se vaccineze, potrivit G4Media. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI