02 nov. 2021 | 16:03

Mircea Badea nu vrea suspendarea lui Klaus Iohannis. De ce va vota ca el să rămână în funcție, de fapt

Politică
Mircea Badea nu vrea suspendarea lui Klaus Iohannis. De ce va vota ca el să rămână în funcție, de fapt
AUR vrea suspendarea președintelui Klaus Iohannis

Zilele acestea Klaus Iohannis are de-a face cu un val de nemulțumiri, atât din partea unei părți a politicienilor români, cât și din partea opiniei publice. Alianța AUR anunța în urmă cu două zile demararea unei petiții prin care să poată trece la suspendarea președintelui, iar discuțiile pe această temă sunt principalele subiecte atinse de posturile de televizune. Printre cei care au comentat demersul AUR se numără și Mircea Badea, care a avut câeva lucruri de declarat pe această temă.

AUR vrea suspendarea președintelui Klaus Iohannis

George Simion, liderul AUR, anunța pe 1 noiembrie demararea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis. Deși șansele de a avea o treime din numărul de parlamentari necesar pentru procedura de suspendare sunt mici, surse politice spun că AUR ar putea primi un sprijin neașteptat din partea fostului lider liberal Ludovic Orban.

Dar, chiar și așa, numărul necesar nu s-ar putea concretiza. Deși AUR făcea alianță cu PSD și USR la demiterea guvernului condus de Cîțu, astăzi cele două formațiuni au declarat că nu se vor alinia cu partidul lui Simion în acest demers. Liderii USR au declarat luni că suspendarea președintelui nu este o soluție și că nu ar face decât să adâncească criza politică a României.

„Am început să strângem semnături de la parlamentari. Reprezentanți ai mai multor partide au promis că vor semna (inițiativa – e.n.) și vom face apel la sutele de mii de români care ne contactează și ne cer să-l dărâm pe Iohannis”, declara copreședintele AUR, George Simion.

Mircea Badea nu votează suspendarea lui Klaus Iohannis

AUR are nevoie de 156 de semnături de la parlamentari, reprezentând o treime din numărul total de deputați și senatori. Dacă această condiție este îndeplinită, suspendarea președintelui va fi supusă la vot.

Este nevoie de o majoritate simplă de 234 de voturi pentru ca Parlamentul să aprobe suspendarea. Dacă Parlamentul votează pentru suspendare, președintele este suspendat oficial, iar președintele Senatului îi preia atribuțiile.

Atât pe finalul emisiunii lui Mihai Gâdea, „Sinteza Zilei”, cât și în emisiunea sa, „În Gura Presei”, Mircea Badea a declarat aseară că nu-și dorește suspendarea președintelui, și, în cazul unui referendum, nu ar vota pentru asta, argumentând că:

„Dacă se ajunge la suspendare, eu, care nu l-am votat pe Klaus Iohannis, și dacă mai candidează de un milion de ori, de un milion de ori nu o sa îl votez pe domnul Klaus Iohannis din toate motivele absolut corecte, mă duc să votez la referendum să rămână în funcție.

Așadar, dacă AUR reușește suspendarea lui Iohannis, eu merg la referendum și votez să nu-l demită. Să rămână! Țara aceasta trebuie să beneficieze de experiența completă.”, declara Mircea Badea aseară, la Antena 3.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Efectul postului intermitent asupra metabolismului. Rezultatele testelor pe voluntari
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
REGELE CHARLES, GRAV BOLNAV! Casa Regală se pregătește de MOARTE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro