Încă o medalie de aur la canotaj pentru România la Campionatele Europene. Sportivii români bifează succes după succes

Încă o medalie de aur la canotaj pentru România la Campionatele Europene. Sportivii români bifează succes după succes
Victorie pentru Romania!

Update duminică,  14 august, ora 15:00. Echipajul feminin de 8+1 al Romaniei (Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Ancuța Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Adrian Munteanu) a cucerit aurul la Campionatele Europene de la Munchen.

Update duminică,  14 august, ora 13:00. Ionela Cozmiuc a obţinut medalie de aur în probă de simplu vâsle feminin categorie ușoară (LW1x) la Campionatele Europene de la Munchen.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Victorie uriașă pentru România în Germania! Țara noastră a avut o zi de vis la Campionatele Europene de Canotaj, desfășurate la Munchen. Din șapte finale, delegația „tricoloră” a luat medalii de aur și bronz. Echipajele de dublu rame feminin și dublu rame masculin au câștigat, sâmbătă, 13 august, medaliile de aur la Campionatele Europene de Canotaj. Tot astăzi, țara noastră a obţinut şi medaliile de bronz în proba feminină de patru rame, prin echipajul alcătuit din Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş. Numele României este pe buzele tuturor.

România, victorie frumoasă la Campionatele Europene de Canotaj

Federația Română de Canotaj anunță că medalia de aur în proba de dublu rame feminin (W2-) a fost obținută de Denisa Tîlvescu și Ioana Vrînceanu. Cele două sportive au terminat în 7 min, 34 de sec, 41/100, fiind urmate de Marea Britanie (07:36.20) şi Olanda (07:39.49). După victoria la feminin, echipajul de dubu rame masculin a repetat performanța la aceeași probă.

Zi de vis pentru delegația „tricoloră” – medalii de aur și bronz

În proba de dublu rame masculin (M2-) a Campionatelor Europene de Canotaj de la Munchen, Germania, aurul a fost câștigat de echipa compusă din Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan. Cei doi s-au impus cu timpul de 06 min, 44 sec, 28/100, devansând în finală Marea Britanie (06:46.52) şi Spania (06:49.13).

Echipele care au făcut performanță

De asemenea, România a luat şi medaliile de bronz în proba feminină de patru rame, prin Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş. Canotoarele noastre au fost cronometrate cu timpul de 06 min, 53 sec, 83/100, fiind devansate în finală de Marea Britanie (06:50.92) şi Irlanda (06:52.99).

Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Florin Lehaci au făcut spectacol pe apă, primind medalia de bronz în proba de patru rame masculin. Canotorii români au fost înregistraţi cu timpul de 06 min 19 sec 49/100, fiind depășiți în finală de UK (06:15.43) şi Olanda (06:17.69).

Citește și Gestul făcut de David Popovici, după ce a ieșit din bazin la CE. Românul, în finala de nataţie, la 100 metri liber. La ce oră are loc competiţia

Totodată, echipajul de patru vâsle feminin (W4x), alcătuit din Emanuela-Ioana Ciotău, Cristina Druga, Iulia-Liliana Bălăucă și Patricia Cireș, a încheiat cursa din Finala B pe locul 2, ocupând poziția 8 în clasamentul general. Iar Andrei-Sebastian Cornea și Cristian-Ionuț Cojocaru s-au clasat pe locul 4 în cursa din Semifinala A/B, la proba de dublu vâsle masculin (M2x). Aceștia vor concura în Finala B, a mai precizat Federația Română de Canotaj.