David Popovici a luat aurul la CE. Românul a doborât recordul mondial în proba de 100 m liber

David Popovici a luat aurul la CE. Românul a doborât recordul mondial în proba de 100 m liber
Ce a facut David Popovici cand a iesit din apa, la Campionat European de natatie de la Roma

David Popovici, românul de 17 ani care a devenit cunoscut la nivel mondial, s-a calificat în finala probei de 100 m liber, la Campionatele Europene de natație de la Roma. El a reușit să obțină un timp de 46,97, adică un nou record european.

David Popovici, gest impresionant

Update. David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului European de Natație la seniori care se desfășoară la Roma. Cu această ocazie, sportivul român a stabilit și un nou record mondial în această probă (46.86).​

Știrea inițială

Adolescentul continuă să stabilească recorduri și să câștige premii pe bandă rulantă, însă cu toate acestea, el rămâne un tânăr modest și cu picioarele pe pământ. Drept dovadă, David Popovici a făcut un gest impresionant în momentul în care a ieșit din bazin.

Sportivul a făcut o reverență în fața  fanilor de la Roma, care l-au aplaudat la scenă deschisă. Copleșit de susținere, tânărul s-a aplecat în fața mulțimii de oameni care îl aplauda. 

Popovici va mai concura la Roma la 200 m liber, 400 m liber și ștafetă 4×100 m liber. La Campionatele Europene, România este reprezentată cu o delegație de 11 sportivi, condusă de David Popovici, dublu campion mondial.

Sportivii români vor participa la probe de înot, sărituri în apă și sărituri de la mare înălțime.  

Popovici a încheiat deja semifinala de la 100 m liber cu un avantaj clar față de locul 2. El a obținut 46,98, în timp ce italianul de pe locul 2, Lorenzo Zazzeri, a obținut 48,05.

Tânărul român a început cursa de pe culoarul al patrulea cu un start exploziv în cea de-a doua semifinală a probei de 100 de metri liber. S-a întors primul și a căpătat un avantaj vizibil până la finalul cursei.

Clasamentul

  • 1. David Popovici 46.98
  • 2. Lorenzo Zazzeri 48.05
  • 3. Nandor Nemeth 48.22
  • 4. Diogo Matos Ribeiro 48.52
  • 5. Hadrien Salvan 48.58
  • 6. Stan Pijnenburg 48.94
  • 7. Matthew Richards 49.01
  • 8. Luis Dominguez Calonge 49.04

Când și unde îl poți vedea pe român la Campionatul European de natație de la Roma

În prima semifinală, maghiarul Kristoph Milak a reușit să scoată un timp de 47.76 secunde, timp mai slab decât cel obținut de David Popovici în calificări, 47.20 secunde.

David Popovici va concura astăzi, 13 august, la finala probei de 100 m liber din cadrul Campionatului European  de natație pentru seniori de la Roma.

Popovici va încerca să câștige cursa programată de la ora 19.22. Finala va fi transmisă de TVR1.