Rezultate bacalaureat sesiunea de toamnă, pe Edu.ro. Când și unde se afișează notele finale

Rezultate bacalaureat sesiunea de toamnă, pe Edu.ro. Când și unde se afișează notele finale
Când și unde se afișează rezultatele finale Bacalaureat toamnă 2019.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 se încheie marți, 3 septembrie, când vor fi afișate și primele rezultate. Luni a avut  loc ultima probă, cea de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C. Zeci de mii de elevi din întreaga țară așteaptă cu emoții în aceste zile rezultatele sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat.

Când și unde se afișează notele finale Bacalaureat sesiunea toamnă 2019

Peste 43.500 de absolvenți ai claselor a XII-a și-au încercat din nou norocul, în speranța obținerii unor rezultate mai bune la testările maturității. Potrivit datelor furnizate de inspectoratele școlare județene,  din totalul celor înscrişi, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare. Vezi AICI rezultatele publicate de Edu.ro!

Sesiunea de toamnă 2019, a examenului de Bacalaureat a început pe 21 august, cu proba scrisă de Limba și literatura română, urmată de proba scrisă la Limba şi literatura maternă, pe 23 august cea obligatorie a profilului și pe 26 august cea la alegere a profilului şi specializării. În perioada 27 august – 3 septembrie s-a desfășurat evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C.

 Calendarul publicării notelor pe EDU.ro

Afişarea rezultatelor la probele scrise se va face pe 3 septembrie (până la ora 12.00), iar depunerea contestaţiilor în aceeaşi zi (între orele 12.00 – 16.00).

Conform calendarului MEN, în perioada 3 – 6 septembrie este prevăzută rezolvarea contestaţiilor, iar afişarea rezultatelor finale – pe 7 septembrie.

Listă cu rezultatele de la un examen.
Rezultate Bacalaureat toamnă 2019 când și unde se afișează rezultatele finale.

Condiții de promovare

Pentru a fi declarat promovat la bacalaureat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

  • să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • să susţină toate probele scrise şi să obţină nota 5 la fiecare dintre acestea;
  • să obţină cel puțin media 6 la probele scrise.

Rezultate BAC 2019 toamnă

Pentru lucrările care au primit iniţial, la comisia din centrul zonal de evaluare, alte note decât cele menţionate la aliniatul (1), nota definitivă este nota acordată de comisia judeţeană de contestaţii/a municipiului Bucureşti, dacă între nota iniţială şi nota acordată la contestaţii se constată o diferenţă de cel puţin 0,50 puncte. Dacă diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă este nota iniţială, acordată de comisia din centrul zonal de evaluare.

Notele la Bacalaureat 2019 sesiunea de toamnă vor fi publicate mâine 3 septembrie 2019 pe EDU.ro și pe realitatea.net. Rezultatele vor fi făcute publice până la ora 12:00. Pentru lucrările care au primit iniţial note cuprinse între 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 şi 4,99, sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestaţii.