Rețete pentru masa de Paște, 2020. Cum să faci meniul de sărbătoare

Rețete pentru masa de Paște, 2020. Cum să faci meniul de sărbătoare
Iată câteva idei de preparate pentru masa de Paște

Cea mai importantă sărbătoare din această perioadă, Paștele, reprezintă un prilej de bucurie și de mese încărcate cu tot felul de preparate delicioase, de servit împreună cu membrii familiei și cu cei dragi. Astfel că, în ziua de Paște nu ne putem lipsi de drobul de miel sau de celebrii cozonaci românești. Dacă nu ți-ai stabilit încă meniul de sărbători, te invităm să arunci un ochi la propunerile de mai jos.

Rețete pentru masa de Paște

Un preparat specific meselor îmbrăcate în straie de sărbătoare este drobul de miel, sau, în cazul în care carnea de miel nu este tocmai favorita ta, poți opta pentru drobul din carne de vită și porc, ori pentru cel din pui, îmbrăcat într-o delicioasă crustă de cașcaval.

Oricât de încărcat am avea programul în această perioadă, rar se găsește o casă de români fără specificele ouă vopsite, care se ciocnesc în prima zi de Paște numai „cap cu cap“, în a doua zi, „cap cu dos“, iar în a treia zi „dos cu dos“. Dacă ai nevoie de idei pentru a le decora, sau cum le poți vopsi cu ingrediente naturale, apasă aici.

Idei de aperitive. Propuneri de preparate

Pe lângă obișnuitele platouri de primăvară cu felurite aperitive, cum ar fi ouăle umplute, asortate cu legume proaspete precum ridichi sau castraveți tăiați fâșii, o recomandare mai îndrăzneață ar fi eclerele, pe care le poți umple chiar cu pasta de avocado, care reprezintă și o variantă mai sănătoasă și mai hrănitoare. Nici crema de brânză nu te va dezamăgi!

Tu ce vei pune pe masa de Paște anul acesta?
Tu ce vei pune pe masa de Paște anul acesta?

Pentru gospodinele cu drag de bucătărie, o propunere inspirată ar fi salata de boeuf, care vine perfect în completarea mesei de Paște. Cei care optează pentru preparatele tradiționale, cu siguranță nu vor uita de gustoasa ciorbă de miel sau friptura de miel. Pentru restul, o variantă mai potrivită poate fi ciorba de legume, sau borșul de lobodă.

În ceea ce privește desertul, există și aici o varietate din care poți alege. Cozonacul ar fi o primă variantă care să marcheze Sărbatorile Pascale. Lămâița glauzrată, colacul împletit și colorat, pastele cu brânză, budinca de paste cu brânză, reprezintă alte câteva idei ce merită încercate.

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI