Salata de boeuf, alături de sarmale, este nelipsită din casele românilor. Numele-i provine din limba franceză, care înseamnă ”vită”. Gospodinele din România au mai multe rețete de a prepara salata de boeuf, printre care, cu carne de vită, carne de pui sau chiar fără carne.
Salata de boeuf se mai poate prepara cu sau fără maioneză, cu diferite combinații de carne sau de legume. Salata de boeuf poate fi servită la masa festivă, fie ca aperitiv, fie ca garnitură pentru fripturi. Ca și o recomandare, Este foarte important ca la salata de boeuf maioneza să lege ingredientele, nu să le acopere.
Ingrediente salata boeuf: 2-3 cartofi,
Mai întâi, fierbeți legumele și carnea în supa de pui, apoi le scoateți pentru a se răcori, după care le tocați mărunt. După ce stoarceți de zeamă castraveții acri, tocați-i mărunt și adăugați-i într-un castron. Mazărea se clocotește de două ori și se pune peste salată. După ce ați efectuat acești pași, preparați maioneza din gălbenuș, muștar, zeamă de lămâie, sare, piper și ulei, și puneți-o peste salată. Se ornează apoi salata de boeuf cu măsline, gogoșari, felii de castravete și frunze de pătrunjel.
Ingrediente salata boeuf: 400 grame carne de vită,
Mod de preparare salată de boeuf cu carne de vită:
Puneți cartofii întregi la fiert într-un vas, în timp ce morcovul, albitura, țelina și caarnea se taie bucăți și se adaugă după aceea. Turnați apă până la jumătatea vasului, urmând să mai completați pe parcursul fierberii. Scoateți legumele și carnea la răcit, după ce s-au fiert. Tăiați-le mărunt și amestecați în castron cu mazărea, maioneza, muștarul, sarea, cimbrul și piperul, după gustul propriu.
Ingrediente salata boeuf:
Mod de prepapare salată boeuf cu piept de curcan:
Spălați cartofii în coajă și puneți-i la fiert, apoi puneți la fiert carnea și legumele spălate împreună cu vegeta. Amestecați într-un castron cu mazărea, după ce s-au fiert și s-au răcit în prealabil. Lăsați castraveții la scurs, după ce i-ați tăiat bucățele, după care îi adăugați peste salată. Adăugați, la final, și maioneza, și ornați cu gogoșar sau castravete.