Nu știu cum se face dar majoritatea rețetelor de biscuiți pe care le găsim pe internet sunt făcute în această perioadă, de înainte de Crăciun. Poate frigul să fie responsabil de cheful de a coace mai mult. Poate atmosfera generală de sărbătoare de înainte sfârșitului de an…
Rețetă de biscuiți pentru Crăciun – ultra ușoară și delicioasă
Mai e puțin până la Crăciun și cred că nu ar strica să începem să facem listele cu rețetele pe care vrem să le pregătim, din timp. Așa încât în apropierea Crăciunului să nu ”alergăm” de ici colo pe net cautând cea mai bună rețetă de biscuiți sau de prăjituri festive.
Rețetele de biscuiți sunt rețete simple și foarte ușor de făcut. Sunt și destul de economice. Ai nevoie, în principiu de unt, fără de care nu poți face biscuiții de calitate, faină albă de grâu, ouă, miez de nucă, ciocolată sau cacao. Reține că cel mai bun unt pentru biscuiți este cel cu 82% grăsime, ca să iasă cât mai fragezi, dar se pot face și cu un unt cu 65% grăsime cu diferența că va intra mai multă făină deoarece acesta are și mai multă apă decât primul. Avantajul biscuiților este că îi poți pregăti cu câteva zile înainte de Crăciun, împreună cu cei mici. Pentru ei chiar ar fi o plăcere să gătiți împreună biscuiți pentru Moș Crăciun.
Iată una dintre cele mai ușor de făcut rețete de fursecuri
Această rețetă de biscuiți arici, cred că este una dintre cele mai simple rețete de biscuiți posibile. Însă, pe cât de simplă și rapid de făcut, pe atât de gustoasă. Și aspectuoasă în ciuda numelui puțin ”zbârlit”.
Mare lucru nu trebuie să știi să faci pentru a duce la bun sfârșit realizarea acestor biscuiți. De aceea rețeta de biscuiți arici este perfectă de făcut mai ales cu cei mici. Vor fi încântați atât de numele puțin haios cât și de format biluțe din alut cu mâinile lor micuțe.
Rețetă de biscuiți arici
- Ingrediente pentru rețeta de biscuiți arici
200 grame de unt (100 grame cu 65% și 100 grame cu 80%)
250 grame de făină tip 000
70 grame de zahăr
50 grame de portocale confiate
120 grame de nucă tocată grosier
un albuș de ou
- Mod de preparare pentru rețeta de biscuiți arici
- Untul, la temperatura camerei, îl frecăm bine cu zahărul până când acesta se topește.
- Adăugăm portocalele confiate și apoi făină și amestecăm totul foarte bine până când obținem un aluat compact și omogen pe care îl lăsăm la rece jumatate de oră, învelit în folie alimentară.
- După jumătate de oră aprindem cuptorul la 190 de grade și pregătim tava de la cuptor, pe care punem hârtie de copt.
Biscuiți de Craciun – Rețetă ușoară și delicioasă
4. Batem albușul spumă, două minute.
5. Formâm, din aluat, mici biluțe pe care le tăvălim întai prin albuș și apoi prin nucă tocată.
6. Punem, pe măsură ce le formăm, fursecurile, în tavă și când terminăm de prelucrat tot aluatul dăm tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, în funcție de cuptor, fiind atenți doar să înceapă să se rumenească ușor.
7. Când sunt gata, le scoatem din tavă, cu atenție, pentru că sunt fragede și le lăsăm la răcit.