24 oct. 2023 | 19:17

Reţetă tradiţională de papanaşi. Ce trebuie să faci pentru a fi pufoşi

Utile
Reţetă tradiţională de papanaşi. Ce trebuie să faci pentru a fi pufoşi
Cum să faci cea mai bună rețetă de papanași

Cui nu îi plac papanașii? Acoperiți cu smântână și asezonați cu dulcețuri de casă din afine, căpșune, zmeură, după preferințe, aceștia vor fi mereu în topul celor mai delicioase deserturi din România. Iată, așadar, care este rețeta tradițională de papanași. Ce să adaugi pentru a nu da greș.

Cum faci cei mai bun papanași

Dacă ultima dată când ai încercat să faci papanași aceștia nu ți-au ieșit exact cum te-ai fi așteptat, ei bine, în acest articol îți vom dezvălui câteva secrete despre cum să faci cea mai bună rețetă.

Ei trebuie să aibă o consistență onctuoasă și pufoasă, textură care se obține numai dacă respecți îndeaproape ingredientele lor speciale. Iar unul dintre acestea este brânza, care nu se alege la întâmplare. Ea trebuie să fie proaspătă și grasă, din lapte de vacă, eventual amestecată cu lapte de oaie.

De ce ingrediente ai nevoie

Daca ai invitați la masă și vrei să îi impresionezi cu un preparat delicios sau pur și simplu dorești să te răsfeți cu un desert făcut chiar de mâna ta, îți propunem să încerci aceasta rețetă simplă, dar gustoasă, de papanași cu smântână și dulceață.

Ingrediente:

  • 400 g de brânză de vaci grasă și bine scursă de zer
  • 300 g de făină
  • ½ plic praf de copt (1 linguriță rasă)
  • 2 ouă
  • un praf de sare
  • un plic de zahăr vanilat
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 500 ml de ulei pentru prăjit
  • smântână acrișoară
  • dulceață la alegere

Mod de preparare, pas cu pas

Pentru început, se ia brânza și se sfărâmă într-un bol încăpător, peste care se adaugă ouăle, sarea, vanilia si coaja rasă de lămâie. Se omogenizează bine cu un mixer, până se obține un amestec cremos și fără cocoloașe. Este important de știut că nu se pune zahăr în compoziție pentru că acesta o înmoaie și o va face să se desprindă în tigaie.

În continuare, se cerne făina și se adaugă și lingurița de praf de copt. Se omogenizează totul cu mâna de această dată, fără a frământa prea mult, obținând un aluat moale, ușor lipicios.

Când este gata, se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider pentru aproximativ jumătate de oră. Când timpul a expirat, se trece la făcutul formelor (cercuri și bile).

Când sunt gata, papanașii se pun la prăjit în tigaie, în baie de ulei încins, fără ca aceștia să se ardă. Atenție, un ulei insuficient de încins îi va îmbiba cu grăsime iar unul prea încins îi va arde prematur la exterior iar mijlocul va rămâne crud.

Când sunt gata, se scot pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă. Se servesc fierbinți, garnisiți cu smântână și dulceață la alegere.

Citește și: Care sunt dulciurile româneşti, de fapt. Adevărul despre cozonac, plăcinta cu mere şi papanaşi

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Crăciun pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Portretul lui Mihail Neamțu, noul președinte al Comisiei de Cultură. Cunoscut pentru dezinformări și acuzat de propagandă legionară
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Ștefan Hrușcă. Geanina a fost fotomodel și i-a dăruit artistului doi copii, un băiat și o fată
Unica.ro
Crăciun. Zodii care își schimbă cercul de prieteni anul viitor. Renunță la oamenii falși
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Statul vrea banii românilor. S-a dat ordinul în România. Se achită până la 9.720 lei anual
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Mireasa Confesiuni, sezonul 6. Ce s-a întâmplat la Paris între Daiana și Cristi. De ce relația lor a ajuns în impas după logodnă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro