Rețeta simplă de prăjitură pufoasă cu prune. Desertul lunii noiembrie

Rețeta simplă de prăjitură pufoasă cu prune. Desertul lunii noiembrie
Rețetă pentru prăjitură cu prune. Cum să o prepari și de ce ai nevoie?

Dacă nu știi ce să prepari la desert și vrei să ieși în evidență cu un preparat care să fie scos în evidență la masa cu prietenii, asta e o variantă bună. Cum să prepari cea mai simplă prăjitură pufoasă cu prune?

Rețetă pentru prăjituă pufoasă cu prune

Vrei o rețetă care să pună în evidență fructele de toamnă și să faci o impresie bună pentru oaspeții tăi? Asta e o variantă bună pentru a încheia o masă cu prietenii. Prăjitura cu prune e pufoasă, delicată, are arome fine și e un deliciu care nu te umple prea tare la final de masă. Aceasta poate să fie asortată cu alte fructe proaspete alături, cu un sos de zahăr cu unt sau cu creamă de ciocolată.

Mod de preparare:
Scoate sâmburii prunelor și pune-le la scurs. Separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile și praful de sare se bat spumă și gălbenușurile se mixează cu zahărul, alături de uleiul și 3 linguri de lapte, după care încorporează albușurile amestecând încet cu telul sau o lingură de lemn. Amestecă făina cu praful de copt și adaugă în ploaie peste compoziția de ouă, amestecând cu grijă. La final se pune esența de vanilie și se răstoarnă toată compoziția tapetată cu hârtie de copt. Așează prunele ușor și dă totul la cuptorul preîncălzit la 180 de garde Celsius până se rumenește și trece testul scobitorii.

Ingrediente

  • prune in suc propriu (din conserva)
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri de ulei
  • 3 linguri de lapte
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
Cum să faci cea mai bună prăjitură cu prune? Iată ingredientele de care ai nevoie și care e modul cel mai ușor de preparare!
Cum să faci cea mai bună prăjitură cu prune? Iată ingredientele de care ai nevoie și care e modul cel mai ușor de preparare!

Altă rețetă

Ingrediente

8 ouă
1 ceaşcă de apă
400 g făină
250 g zahăr tos
3 linguri zahăr pudră
sare
10 nuci
1 lingură rom
500 g prune
fără sâmburi

Mod de preparare
„Separăm gălbenuşurile şi le batem spumă cu 1 ceaşcă de apă rece. Adăugăm zahărul şi continuăm operaţia, până când compoziţia capătă o culoare uşor alburie. Adăugăm făina în ploaie, batem în continuare, apoi adăugăm zahărul vanilinat, sare şi o lingură de rom şi nuci tocate. Încorporăm albuşurile bătute spumă tare, omogenizăm şi turnăm aluatul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Ţinem la foc tare 5 minute, apoi punem prunele desfăcute jumătăţi, cu partea cărnoasă în sus şi continuăm coacerea. Când prăjitura este gata, scoatem şi pudrăm cu mult zahăr farin. Lăsăm să se răcească în tavă, apoi tăiem pătrate şi aşezăm pe platouri. Servim caldă, dar mai ales rece”
(Sursa: adevărul.ro – Maria Popa)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI