28 nov. 2023 | 22:46

Rețeta secretă de fasole bătută a Elenei Merișoreanu pentru Postul Crăciunului și 1 Decembrie: ”Cu gogonele e delicioasă!” EXCLUSIV

Monden
Rețeta secretă de fasole bătută a Elenei Merișoreanu pentru Postul Crăciunului și 1 Decembrie: ”Cu gogonele e delicioasă!” EXCLUSIV
Rețeta secretă de fasole bătută a Elenei Merișoreanu pentru Postul Crăciunului și 1 Decembrie: ”Cu gogonele e delicioasă!” EXCLUSIV

Solista de muzică populară Elena Merișoreanu și-a găsit întotdeauna timp, între desele spectacole, și pentru gospodărie, fiind o bucătăreasă desăvârșită. Artista ne-a oferit o rețetă delicioasă, de fasole bătută, servită cu murăturile puse încă din toamnă, meniu potrivit pentru Postul Crăciunului. Poate fi și o variantă, de post, la celebra și tradiționala mâncare de fasole cu ciolan afumat, nelipsită de pe masă, la petrecerea românilor, de 1 Decembrie.

Rețeta rapidă a Elenei Merișoreanu de fasole bătută. Micile trucuri ale solistei, care fac diferența

Elena Merișoreanu ține toate posturile de peste an. Și în această perioadă, până la Crăciun, a renunțat la carne și la brânzeturi. Susține că nu e greu de ținut un post pentru că sunt atâtea feluri gustoase de mâncare și deloc greu de preparat:

”Eu țin Postul Crăciunului, am făcut vinete coapte, varză călită, salate, deși, din păcate, astea sunt mai scumpe decât carnea. Sunt atâtea mâncăruri gustoase, pentru această perioadă, inclusiv mai fac clătite fără ou, cu apă minerală, cu gem sau dulceață.

Vă ofer rețeta mea de fasole bătută, un deliciu! Fasolea, cu bob ceva mai mare, se curăță, se clătește bine, apoi se ține într-un vas plin cu apă, preț de câteva ore, până se umflă. Se tot schimbă, de câteva ori, apa, apoi o punem la fiert.

După ce e gata, o scurgem de apă și o băgăm la mixer, acolo se face bine de tot, ca o pastă. Apoi, adăugăm sare, piper, câteva linguri de ulei, poate fi și ulei de măsline sau de floarea-soarelui. Secretul meu este usturoiul pisat, iese o bunătate!

Se așază compoziția gata preparată într-un castron și, după dorință, se poate pune, pe deasupra, un pic de ceapă tăiată feliuțe și călită, în tigaie, cu puțin ulei și bulion. Se servește cu murături, castraveți sau gogonele. Poftă bună!”

Ce pune Elena Merișoreanu, în plus, în borcanul cu murături: ”Dă un gust aparte!”

Cum la fasolea bătută merg perfect și niște murături, Elena Merișoreanu ne-a oferit rețeta ei, inclusiv micile trucuri folosite, pentru un gust aparte. A dorit însă să ne precizeze că evită oțetul, un real pericol pentru persoanele cu probleme digestive:

”Eu pun castraveții, bine spălați înainte, cu sare și cu apă. În borcan mai adaug frunze de cireș sau de vișin, frunze de mărar, morcov, țelină, ce se mai pune în rețeta clasică. Precizez însă că nu fac castraveții cu oțet, la gogoșari pun un pic, pentru că oțelul nu face bine la stomac.

Ca să dați un gust aparte conservelor pentru iarnă, adăugați și o linguriță de miere sau de zahăr, atât la castraveți, cât și la gogoșari, ies delicioși! Se pune cam o lingură de miere, la o cantitate de 5 litri”, ne-a mai spus ea, pentru Playtech Știri.

Vezi și: Dorian Popa, disperat după ce a fost prins drogat la volan. „Plângea, se blestema”! Elena Merișoreanu, despre suferința artistului EXCLUSIV

Care murături sunt, de fapt, mai sănătoase, în oțet sau în saramură? Explicația nutriționistului

Nutriționista Codruța Pantelimon ne sfătuiește să evităm oțetul, la prepararea murăturilor, indicată fiind saramura, atât de benefică organismului:

”Mult mai sănătoase sunt murăturile în saramură, este prima conservare de pe planetă. Oțetul distruge toate vitaminele, nutrienții, dar și bacteriile ”prietenoase”, considerate cele mai puternice probiotice naturale, benefice pentru stomac.

Și fata mea, când a avut o problemă de sănătate, și i-a trebuit un pansament gastric, înainte de a lua antibiotice, a băut zeamă de varză murată și nu a mai avut probleme cu stomacul”, spune Codruța Pantelimon, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Te-ar putea interesa și: Elena Merișoreanu, dezvăluiri despre iadul trăit în Israel, în comunism: ”Trei luni am stat într-un buncăr, la subsolul unui bloc”. Ce a anunțat-o Ruby, la revenirea în țară EXCLUSIV

Parteneri
Ce NU este bine să faci azi de Sâmbăta Morților. Aduce ghinion tot anul
Redactia.ro
Ce pun turcoaicele în pilaf pentru a ieși cremos, gustos și cu o savoare de neuitat. Ingredientul care face diferența
Click.ro
A fost soluționat cazul avionului F-35 care a zburat de capul lui încă 100 de kilometri, după ce pilotul s-a ejectat
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
Iubitul însurat îi face toate poftele vedetei noastre, departe de soție și copii. Uite cu ce cadouri de lux o răsfață!
Unica.ro
Scrisoarea secretă trimisă de Băsescu lui Adrian Năstase. Am aflat ce i-a scris
EVZ.ro
Ce vitamine sunt necesare pentru un păr sănătos. Rezultatele sunt uimitoare
Spynews
Doliu național azi: Am primit, cu multă durere, vestea tragică! Patriarhul Daniel...
Capital.ro
De necrezut! Ce pensie are Mihaela Tatu după 30 de ani de carieră: "Cu pensia pe care o am, nu pot să trăiești"
Avantaje
Lovitură pentru DONALD TRUMP! Poate PIERDE TOT! SONDAJ de ultimă oră
Mediaflux
Roxana Blenche, schimbare de look. Ce și-a făcut la păr prezentatoarea de la Hello Chef / FOTO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum au arătat Sorin Brotnei și soția lui în ziua nunții. Imagini inedite cu mireasa la brațul nașului Nicolai Tand
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro