Dacă te-ai săturat să gătești deserturile clasice sau doar vrei să încerci ceva nou, prăjitura Pițigoi trebuie să se afle pe lista ta. Este un desert bun de pregătit invitaților tăi speciali sau doar într-o zi relaxantă de weekend. Ce o face atât de specială și care este ingredientul care nu trebuie să lipsească? Modul de preparare este ușor și nu ai nevoie de foarte multă îndemânare în bucătărie.
Weekend-ul nu este la fel fără o prăjitură delicioasă care să încânte papilele gustative ale familiei. Zilele de relaxare sunt despre liniște și bunătăți, dar mai ales despre trecutul liniei în ceea ce privește dieta din timpul săptămânii.
Poți să alegi să mergi la supermarket pentru ceva dulce sau să îți prepari propriul desert. Lucrul special la acest desert este că se face în doar câteva minute. Ai nevoie de foarte puține ingrediente și cu siguranță trezește curiozitatea tuturor invitaților.
400 g făină
200 g margarină
250 g zahăr pudra
6 ouă
1/2 linguriță de bicarbonat
1/2 lămâie
6 linguri marmeladă
Amestecă făina cu margarina, adaugă peste 100 de grame de zahăr, bicarbonatul de sodiu și cele 6 gălbenușuri. Împachetează aluatul în folie alimentară și lasă la răcit pentru 30 de minute. Întinde după o parte din el pentru o foaie, așează într-o tavă unsă cu margarină sau foaie de copt și dă la cuptor pentru 40 de minute la foc minim.
Scoate când este gata și întinde deasupra un strat de marmeladă sau gemul tău favorit, apoi cele 6 albușuri bătute spumă cu 150 de grame de zahăr și zeamă de lămâie. Lasă din nou la cuptor pentru 15 minute și pune totul la răcită după terminarea procesului.
Poți să o servești și cu o cremă de vanilie sau ciocolată în loc de marmeladă ori chiar o cremă de lapte. Dacă le faci în casă, ai grijă ca ele să fie fine. La acest pas îți este de mare ajutor o sită cu găuri mici prin care să treci toată compoziția.
Dacă vrei un plus pentru imaginea ei, este de ajuns să adaugi câteva cubulețe de fructe prin cremă, dacă este de culoare deschisă. Specialiștii recomandă un contrast, așa că cel mai bine este să alegi fructe de pădure sau rodie.
Păjitura se taie doar după ce s-a răcit complet pentru că altfel riști să îi strici forma și să nu mai arate deloc fantastic. Ea este sensibilă pentru că are trei texturi: blatul, crema și patul de spumă.