Iată o rețetă perfectă pentru cei care știu că nu se pot abține atunci când vine vorba de cel mai așteptat fel al mesei! Poți să iei fără grijă și a doua porție din tarta cu mere care are doar 160 de calorii. De ce ingrediente ai nevoie și cum trebuie preparată? Nu este deloc greu de făcut și o poți face chiar alături de copiii tăi. Rețeta aceasta te salvează dacă ai invitați neașteptați.
Tarta cu mere este simplă de făcut, pe placul tuturor și acum și o opțiune bună pentru cei care nu pot să se oprească atunci când vine vorba despre desert. Alături de ea mai stau alte preparate dulci care ne-au încântat copilăria precum: plăcinta cu iaurt, chec, pandișpan cu vișine sau clătite cu dulceață.
Toate acestea pot fi gătite cu mai puțin zahăr sau grăsime și astfel să fie servite și de oaspeții care au grijă la caloriile pe care le consumă. Ce trebuie să faci? Înlocuiește zahărul cu îndulcitor de care dorești. Există foarte multe variante în supermarket-uri.
3 gălbenușuri,
200 de grame de făină,
vanilie,
40 de grame de îndulcitor cu stevia pentru glazură,
70 ml de unt topit.
15 ml suc de lămâie,
20 de grame de îndulcitor cu stevia,
3 mere,
5 gr amidon de porumb
3 albușuri,
500 gr iaurt grecesc,
vanilie,
30 g amidon de porumb,
65 de grame de îndulcitor cu stevia.
Separă albușurile de gălbenușuri și pune peste gălbenuș îndulcitorul ales, ulterior mixează cu un tel și adaugă ușor vanilia și untul. Continuă să amesteci și adaugă după ce se omogenizează praful de copt și făina care sunt cernute înainte.
Continuă să amesteci cu o lingură și după ce se întărește frământă cu mâinile. Pune o treime din aluat la congelator, iar cu aluatul rămas fă baza tartei. Lasă tarta formată în recipient la frigider, timp în care te ocupi de mere.
Curăță fructele de coajă, scoate miezul și taie cubulețele. Acestea se pun într-o cratiță cu sucde lămâie, îndulcitor și amidon de porumb. Gătește totul preț de 10 minute, ulterior lasă sosul să se răcească. Împarte umplutura pe toată suprafața recipientului și bagă tarta la cuptor la 180 de grade Celsius pentru 40 de minute.
Rade pe deasupra aluatul băgat la congelator. El se va rumeni frumos și va da o imagine mai bună preparatului. De asemenea, bucățile de deasupra aduc și un plus ca textură.