29 iun. 2020 | 17:53

Rețetă papanași cu smântână și dulceață. Cea mai bună rețetă de papanași

Monden
Rețetă papanași cu smântână și dulceață. Cea mai bună rețetă de papanași
Rețetă papanași cu smântână și dulceață. Cea mai bună rețetă de papanași

Rețeta de papanași cu brânză, smântână și dulceață este una care va pune un pic la încercare calitățile de bucătar ale celui care o va face, dar rezultatul va fi unul uimitor pentru toți aceia care vor gusta produsul final.

Rețetă de papanași cu smântână și dulceață. Cea mai delicioasă rețetă de papanași

Rețeta de papanași cu brânză de vaci, smântână și dulceață este un desert delicios și poate fi făcută de către oricine, atâta timp cât respectă cantitățile, precum și pași descriși mai jos. Reazultatul final va fi unul spectaculos, iar mulți dintre cei care știu că urmează la desert papanași probabil că vor sări peste felul principal.

Ingrediente necesare

400 g branza de vaci grasa si bine scursa de zer
300 g faina
½ plic praf de copt (1 lingurita rasa)
2 oua
un praf de sare
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie

cca. 500 ml ulei pentru prajit

Pentru servirea la masă:

smantana fermentata (acrisoara)
dulceata la alegere
zahar pudra vanilat

Cum se prepară delicioșii papanași

Ingredientele de mai sus vor trebui pentru început puse la îndemână. Apoi, într-un castron mai larg se așează brânza de vaci. Peste aceasta se adaugă ouăle întregi, sarea, vanilia, precum și coaja rasă de lămâie.

Totul va trebui omogenizat cu un mixer de mână. Amestecul rezultat trebuie să fie cremos și să nu aibă cocoloașe. Nu se pune deloc zahăr în compoziție deoarece acesta o înmoaie. Deasupra se cerne făină și se adaugă și lingurița rasă de praf de copt.

Prea multă făină strică papanașii

Se omogenizează totul cu mâna, fără a se frământa prea mult, până se obține un aluat moale, ușor lipicios. Marja de toleranță la făină este de +/- 10%, în funcție de cum cere aluatul. După ce aluatula fost făcut se acoperă cu o folie de plastic direct pe suprafața aluatului. Acesat va fi dat la frigider, unde va trebui să stea 30 de minute.

După ce aluatul este scos de la frigider cel mai simplu este să decupăm papanașii cu o formă circulară pentru gogosi, de 10-12 cm, pentru ca aceștia să iasă egali. Pot fi modelați la fel de bine și cu mâna.

Cât timp se prăjesc papanașii

Înainte se aruncă un pic de făină pe blatul de lucru și cu sucitorul se întinde o foaie de 2,5 centtimetri grosime. Din aceasta vor fi tăiați papanașii. Întâi cu cercul mai mare, apoi cu forma mai mică. Aluatul rămas va fi întins și din el se va modela alți papanași. Din același aluat vor trebui oprite și bilele ce vor fi puse deasupra papanașilor.

Papanșii vor fi puși la prăjit până se vor face atât la supafață, cât și în profunzime. Ar trebui prăjiți câte două minute pe fiecare parte. Papanașii trebuiesc scoși pe prosoape de hârtie, pentru a se extrage surplusul de ulei. Papanașii se servesc fierbinți, imediat ce s-au scos din tigaie. Se așează pe farfurii și se garnisesc cu smântână și dulceață la alegere.  Vă dorim poftă bună!

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Capital.ro
Prime de Paşte oferite de angajatorii români. 7 din 10 companii vor oferi beneficii extra
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Locuri de MUNCĂ disponibile! Se oferă SALARII de 6.500 de lei
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro