Rețetă gogoși pufoase, umplute cu sos de căpșuni. Bune de te lingi pe degete

Rețetă gogoși pufoase, umplute cu sos de căpșuni. Bune de te lingi pe degete. Sursa foto: savoriurbane.ro

Vine weekendul, perioadă în care fiecare gospodină își răsfață familia cu câte un desert delicios. Dacă nu aveți idee de un desert, vă propunem mai jos o delicioasă rețetă de gogoși umplute cu căpșuni.

Gogoși pufoase, umplute cu sos de căpșuni. O rețetă bună de te lingi pe degete

Rețeta de gogoși pufoase umplute cu căpșuni este o rețetă ce se poate face ușor și nu necesită ingrediente scumpe. În plus, invitații ce vă vor călca casa și vor gusta delicioasele gogoși, nu vor mai pleca fără rețeta lor.

Pentru preparearea gogoșilor umplute cu căpșuni aveți benoie de următoarele ingrediente:

Rețetă gogoși pufoase, umplute cu sos de căpșuni. Bune de te lingi pe degete
Rețetă gogoși pufoase, umplute cu sos de căpșuni. Bune de te lingi pe degete. Sursa foto: savoriurbane.ro

Pentru aluat

500 g făină
250 ml lapte
70 g zahăr
10 g drojdie uscată
60 g unt topit
3 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 praf de sare
ulei, pentru prăjit
zahăr vanilat, pentru decor

Pentru sos

1/2 kg căpşuni
150 g zahăr
1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare

Pentru sosul cu care se vor umple gogoșile, se curăță şi se taie mărunt căpşunile, apoi acestea vor trebui puse într-o cratiţă. Torni zahărul şi zeama de lămâie, le amesteci din când în când şi laşi la foc mediu să fiarbă până ce sosul începe să se îngroaşe în așa fel încât să se poate umple gogoșile cu el. După ce s-a îngroșat, se dă cratiţa deoparte pentru ca sosul să se răcească. Poţi pune sosul inclusiv la frigider.

Pentru aluat,gospodinele  amestecă într-un bol mai mare toate ingredientele. Se acoperă bolul și se dă deoparte timp de 1 oră la dospit. Tapetezi masa cu puţină făină şi întinzi aluatul cu un sucitor, fără să-l subţiezi prea tare. Gogoțile vor fi formate cu ajutorul unei forme rotunde sau al unei căni. După ce aluatul este gata, se încinge uleiul într-o cratiţă şi se prăjeşc gogoşile, pe ambele părţi, până ce acestea devin rumene și frumoase. Gogoțile vor trebui scoase de la prăjit pe un şervet de bucătărie.

Într-o pungă sau într-un poş cu şpriţ, se pune sosul de căpşuni. Cu ajutorul unui beţişor chinezesc, gogoșile vor trebui înțepate până la mijloc, pentru a face astfel loc deliciasei umpluturi de căpșune. Gogoșile se vor servi calde și vor trebui decorate cu zahăr vanilat. Vă dorim poftă bună!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI