Rețetă de limonadă cu sirop de soc. Cea mai gustoasă și răcoritoare băutură pentru vară

Rețetă de limonadă cu sirop de soc. Cea mai gustoasă și răcoritoare băutură pentru vară

Limonada este cea mai cunoscută băutură răcoritoare de vară, însă ai vrea să încerci o rețetă diferită de cea clasică, cu mentă? Dacă da, noi îți propunem astăzi limonada cu sirop de soc. Este o băutură incredibil de aromată, care ar putea să-ți placă chiar mai mult decât socata.

Limonadă cu flori de soc. Rețetă

Dacă tot este sezonul lor, putem profita de florile aromate de soc și să preparăm o limonadă răcoritoare și gustoasă cu ajutorul lor. Așadar, iată ingredientele de care avem nevoie:

  • 200 de ml de zeamă de lămâie;
  • două crenguțe de soc;
  • miere după gust;
  • apă plată sau minerală.

Mod de preparare: Într-o cană de 1 litru punem mierea și zeama de lămâie, pe care le amestecăm bine. După ce mierea s-a topit, adăugăm două-trei felii de lămâie și florile de soc. Turnăm peste ele apa plată sau minerală și dăm limonada la rece pentru jumătate de oră. Ultimul pas este să strecurăm limonada, după care o putem savura.

Flori de soc – beneficii pentru sănătate

Atât florile, cât și fructele de soc au mai multe beneficii pentru sănătate. Socul este folosit de mii de ani în scopuri curative datorită proprietăților sale antiseptice și antiinflamatoare.

Nu numai că îmbunătățesc starea de sănătate în general, dar florile de soc au și o mulțime de efecte terapeutice, ajutând la tratarea multor afecțiuni. Îți oferim doar câteva motive pentru care ar trebui să le introduci în alimentația ta:

  1. Reduc nivelul colesterolului;
  2. Luptă cu răceala;
  3. Luptă împotriva stafilococului auriu;
  4. Tratează și previne constipația;
  5. Au un conținut bogat în bioflavonoizi, substanțe cu efect antioxidant, anticancerigen, dar și antiinflamator și antiviral.

Florile de soc pot fi consumate sub formă de socată, dar și sub formă de ceai, după ce au fost puse la uscat. Cu toate că florile și fructele de soc au foarte multe beneficii pentru sănătate, frunzele, ramurile și rădăcina conțin substanțe toxice pentru organism, motiv pentru care trebuie evitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI