Piersicile proaspete își păstrează aroma și gustul chiar și în borcan, în cea mai gustoasă rețetă de dulceață de piersici. Iată, așadar. care sunt ingredientele pe care să le folosești, dar și ce rețetă de dulceață poți încerca.
Piersicile proaspete îți păstrează aroma și gustul savuros chiar și în borcan, în cea mai gustoasă rețetă de dulceață de piersici. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și ce rețete de dulceață poți încerca în acest an.
Gospodinele muncesc de zor pentru a-și umple cămara cu bunătăți pentru iarnă. Dacă s-au făcut compoturi rapide pentru iarnă, murături și zacuscă, a venit vremea rețetelor dulci. Dulceața de piersici se numără printre cele care nu au cum să lipsească din cămară. Iată cum se face cea mai bună duceață de piersici.
Se spală piersicile, se șterg cu un șervețel de hârtie și se taie în felii subțiri, după care în cubulețe. Într-un vas mare și încăpător se pun fructele și zahărul, feliile de și zeama de lămâie, apoi se acoperă cu un capac și se lasă totul pentru câteva ore, minimum 2 ore. În tot acest timp, piersicile își lasă delicioasa zeamă. După acest timp, vasul se pune la fiert, la foc mediu, pentru aproximativ o oră, vreme în care se maestecă regulat, odată ce dulceața începe să fiarbă.
După o oră, dulceața de piersici se ia de pe foc și se acoperă apoi cu un prosop de umed de bucătărie, dar bine stors, și se lasă să se răcească pentru aproximativ încă o oră. În tot acest timp, siropul prinde culoare, iar fructele absorb siropul, apoi se confiază. Vasul de dulceață se pune apoi din nou la fiert, pentru aproximativ un sfert de oră din momentul fierberii, timp în care se amestecă continuu. Acum, dulceața de piersici este gata. Se lasă să se răcească, după care se trasferă în borcanele curate și sterilizate și se pune totul în cămară.