Rețetă de cozonaci pufoși. Secretul gospodinelor s-a aflat, așa îi fac extrem de gustoși

Rețetă de cozonaci pufoși. Secretul gospodinelor s-a aflat, așa îi fac extrem de gustoși
Aceasta este reţeta celor mai pufoşi şi gustoşi cozonaci. Trebuie să o încerci!

Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi, aşa că dacă eşti în căutarea unei reţete de cozonaci pufoşi, ai ajuns fix unde trebuie. Gospodinele îţi spun secretul celor mai gustoşi “grăsunei”.

Cu această reţetă de cozonaci pufoşi sigur nu dai greş

Nu există Crăciun fără miros de cozonac. Pufos, aromat, plin de cacao şi delicios, acesta este, fără îndoială, vedeta meselor de sărbătoare. Să mai spunem că aroma te transportă direct în copilărie când nu aveai răbdare nici măcar să se răcească pentru a-l gusta?!

Reţeta de cozonac pufos de mai jos este una pe care trebuie să o notezi în caiet şi să o păstrezi. Toată lumea te va felicita pentru acest minunat desert tradiţional. Aşadar, iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara cel mai gustos şi pufos cozonac:

  • 1 kg făină;
  • 2 cubulețe de drojdie proaspătă;
  • 500 ml de lapte gras;
  • 250 de grde zahăr tos;
  • 200 de g de unt;
  • 6 gălbenușuri;
  • o linguriță sare;
  • 3 plicuri de zahăr vanilat;
  • coajă de lămâie;
  • umplutură după preferință.
Aceasta este reţeta celor mai pufoşi şi gustoşi cozonaci. Trebuie să o încerci!
Aceasta este reţeta celor mai pufoşi şi gustoşi cozonaci. Trebuie să o încerci!

Mod preparare reţetă cozonac pufos

Unul dintre secretele gospodinelor adevărate este făina care se cerne de trei ori înainte de a fi folosită. Într-un vas se încălzeşte laptele cu zahărul până acesta se topeşte apoi se lasă la răcorit. Între timp, se prepară maiaua din drojdie: drojdia se topeşte cu o linguriţă de zahăr, apoi se adaugă două linguri de făină și alte 2-3 linguri de lapte. Se lasă la crescut în mijlocul movilei de făină.

După ce aceasta îşi dublează volumul, se pune toată cantitatea de lapte și cinci gălbenușuri frecate. Se frământă cu simţ de răspundere aproximativ 20-30 de minute. Apoi, aluatul se lasă la crescut timp de 40 de minute, după care se împarte în patru părţi egale.

Fiecare bucată se întinde pe blatul de lucru pentru a fi umplută cu crema preferată. Fie că alegi varianta tradiţională (cacao, nucă, stafide, rahat) sau variante speciale (caramel şi ciocolată, cremă de ciocolată cu alune, cremă de fistic şi zmeură), aluatul va fi garantat unul pufos. După ce au fost umplute, se fac patru suluri şi se împletesc două câte două.

Cei doi cozonaci obţinuţi se pun în tăvi tapetate cu hârtie de copt şi se ung cu un gălbenuş de ou amestecat cu puţin lapte. Se lasă la dospit în tăvi până îşi dublează volumul, apoi se bagă la cuptor pentru 45 de minute. Gata, ai obţinut cei mai buni şi pufoşi cozonaci din câţi există!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI