18 nov. 2020 | 09:40

Rețetă de cozonaci pufoși. Secretul gospodinelor s-a aflat, așa îi fac extrem de gustoși

Știri generale
Rețetă de cozonaci pufoși. Secretul gospodinelor s-a aflat, așa îi fac extrem de gustoși
Aceasta este reţeta celor mai pufoşi şi gustoşi cozonaci. Trebuie să o încerci!

Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi, aşa că dacă eşti în căutarea unei reţete de cozonaci pufoşi, ai ajuns fix unde trebuie. Gospodinele îţi spun secretul celor mai gustoşi “grăsunei”.

Cu această reţetă de cozonaci pufoşi sigur nu dai greş

Nu există Crăciun fără miros de cozonac. Pufos, aromat, plin de cacao şi delicios, acesta este, fără îndoială, vedeta meselor de sărbătoare. Să mai spunem că aroma te transportă direct în copilărie când nu aveai răbdare nici măcar să se răcească pentru a-l gusta?!

Reţeta de cozonac pufos de mai jos este una pe care trebuie să o notezi în caiet şi să o păstrezi. Toată lumea te va felicita pentru acest minunat desert tradiţional. Aşadar, iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara cel mai gustos şi pufos cozonac:

  • 1 kg făină;
  • 2 cubulețe de drojdie proaspătă;
  • 500 ml de lapte gras;
  • 250 de grde zahăr tos;
  • 200 de g de unt;
  • 6 gălbenușuri;
  • o linguriță sare;
  • 3 plicuri de zahăr vanilat;
  • coajă de lămâie;
  • umplutură după preferință.
Aceasta este reţeta celor mai pufoşi şi gustoşi cozonaci. Trebuie să o încerci!

Aceasta este reţeta celor mai pufoşi şi gustoşi cozonaci. Trebuie să o încerci!

Mod preparare reţetă cozonac pufos

Unul dintre secretele gospodinelor adevărate este făina care se cerne de trei ori înainte de a fi folosită. Într-un vas se încălzeşte laptele cu zahărul până acesta se topeşte apoi se lasă la răcorit. Între timp, se prepară maiaua din drojdie: drojdia se topeşte cu o linguriţă de zahăr, apoi se adaugă două linguri de făină și alte 2-3 linguri de lapte. Se lasă la crescut în mijlocul movilei de făină.

După ce aceasta îşi dublează volumul, se pune toată cantitatea de lapte și cinci gălbenușuri frecate. Se frământă cu simţ de răspundere aproximativ 20-30 de minute. Apoi, aluatul se lasă la crescut timp de 40 de minute, după care se împarte în patru părţi egale.

Fiecare bucată se întinde pe blatul de lucru pentru a fi umplută cu crema preferată. Fie că alegi varianta tradiţională (cacao, nucă, stafide, rahat) sau variante speciale (caramel şi ciocolată, cremă de ciocolată cu alune, cremă de fistic şi zmeură), aluatul va fi garantat unul pufos. După ce au fost umplute, se fac patru suluri şi se împletesc două câte două.

Cei doi cozonaci obţinuţi se pun în tăvi tapetate cu hârtie de copt şi se ung cu un gălbenuş de ou amestecat cu puţin lapte. Se lasă la dospit în tăvi până îşi dublează volumul, apoi se bagă la cuptor pentru 45 de minute. Gata, ai obţinut cei mai buni şi pufoşi cozonaci din câţi există!

Parteneri
Iubita lui Silviu Prigoană, dezvăluiri incendiare după moartea milionarului. Ce decizie au luat copiii afaceristului
Redactia.ro
Cât costă haina purtată de Gabriela Lucuțar „Regina Întunericului”, după înmormântarea lui Silviu Prigoană: „E cadou!”. Experții în blănuri dezvăluie prețul
Click.ro
Cazul băiatului mort în Spitalul din Târgu Jiu: Noi informații contrazic apărarea chirurgului de gardă
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Băieții cei mari au făcut 'fortăreață' în jurul tatălui lor. Cum l-au onorat pe Silviu Prigoană în ultimul lui drum spre casă
Unica.ro
Prigoană, înmormântat în secret?! Frații săi se plâng că n-au fost anunțați
EVZ.ro
Probleme în familia Ancăi Serea! Unul dinte băieții ei a ajuns la spital: ”Dureri mari în piept” | FOTO
Spynews
România a pierdut un mare actor. Durere de nestins după moartea sa: Ne rămân amintirile
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
PENSIONARII, FĂRĂ BANI de CRĂCIUN
Mediaflux
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Primele declarații ale Mihaelei Botezatu după moartea lui Silviu Prigoană. Ce se întâmplă cu fiii: ”Știm ce i-ai făcut lui tati”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro