Rețetă de clătite cu apă minerală sau sifon. Desertul pentru un weekend liniștit cu familia

Rețetă de clătite cu apă minerală sau sifon. Desertul pentru un weekend liniștit cu familia
Rețetă de clătite cu apă minerală sau sifon. Desertul pentru un weekend liniștit cu familia

Clătite cu dulceață, cu cremă de ciocolată sau chiar sărate, cu brânză și mărar, americane, japoneze, există în lume câte și mai câte rețete pentru prepararea acestui desert. Ai mai jos una specială, de post.

Rețetă de clătite cu apă minerală sau sifon

Apa minerală din rețetă are rolul de a face clătitele pufoase și fragede. Dacă nu aveți apă minerală, puteți folosi apă plată în care să dizolvați o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, care va face același lucru ca apa minerală. O altă alternativă este să se folosească bere în loc de apă.

Ingrediente

  • 300 gr. făină
  • 600 ml. apă minerală
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură zahăr (dacă doriți umpluturi sărate, nu folosiți zahăr în aluat)
  • opțional: arome

Mod de preparare

Pune toată făina într-un bol și adaugă treptat apă minerală. Amestecă constant cu un tel tip pară, pentru a împiedica formarea cocoloașelor. Cantitatea de apă poate varia luând în calcul textura și densitatea aluatului, care trebuie să fie fluid, dar destul de consistent că să nu se rupă clătitele. Adaugă uleiul puțin câte puțin, amestecând ușor. Potrivește după gustul tău cu sare și zahăr și amestecă bine. Tot acum poți adăuga și aromele preferate: vanilie, rom, migdale, coajă rasă de lămâie sau portocală. Consistența aluatului pentru clătitele de post trebuie să fie grosuță, similară celei de înghețată topită.

Încinge tigaia, toarnă un stop de ulei și întind pe suprafața tigăii cu ajutorul unui șervețel. Toarnă auatul în fir subțire cu un polonic în timp ce învârți tigaia de coadă, circular, pentru a distribui aluatul într-un strat uniform. Prepară totul la foc mediu spre iute și nu le întoarce până nu se coc bine pe o parte, altminteri se rup la întoarcere. Poți servi desertul cu dulceață, gem sau alte umpluturi. De asemenea, poți umple clătitele, dacă le preferi pe cele sărate, cu ciuperci, pentru a le servi pe post de aperitiv.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI