28 mai 2020 | 09:06

Rețetă de clătite. Cea mai simplă rețetă pentru clătite pufoase și fragede

Utile
Rețetă de clătite. Cea mai simplă rețetă pentru clătite pufoase și fragede
Rețetă de clătite. Cea mai simplă rețetă pentru clătite pufoase și fragede

Clătite cu dulceață, cu topping de ciocolată, cu brânză și mărar, americane, japoneze…câte și mai câte clătite. E imposibil să nu fi gustat măcar o dată din acest preparat și să nu-l fi considerat dulcele perfect în acel moment. Pentru cei care încă mai au nevoie de rețetă pentru a le face pe cele simple, clasice, sau pentru cei care caută și acum ingredientul secret, există mai jos mirodeniile și modul de preparare.

Clătite pufoase și fragede. Rețeta lui Chef Paul Bocuse

Clătitele sunt un desert cu origini franțuzești. Numele lor, crêpes, vine din franceza veche, ele numindu-se cresp adică ceva « frisé, ondulé » (zburlit, creț, ondulat) – de la crispus (din lb. latină). Cele mai celebre sunt clătitele din Bretagne care se servesc atât dulci cât și sărate (galettes).

Rețetă de clătite. Cea mai simplă rețetă pentru clătite pufoase și fragede

Rețeta pentru clătite fragede și delicioase

Francezii nu folosesc apă minerală sau sifon la clătite. Aluatul lor trebuie preparat doar cu lapte. Deseori, aceștia folosesc bere sau cidru, iar făina nu este mereu cea albă, ci poate fi combinată cu făină integrală sau făină de hrișcă.

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 250 g făină albă
  • 500 ml lapte rece
  • un praf bun de sare
  • 50 g unt topit și răcorit
  • opțional: 1 linguriță mică de zahăr pudră
  • ulei pentru prăjit
  • dulceață, gem, creme – pentru umplut

Mod de preparare

Ouăle se bat cu mixerul până se transformă în spumă, se adaugă untul topit și răcit, sarea și apoi jumătate din lapte. Se adaugă treptat făina și se amestecă continuu, apoi se diluează compoziția cu restul de lapte. Se adaugă aromele preferate, apoi ne îngrijim de aluat, pentru a fi omogen, neted și fără cocoloașe. Dacă totuși apar și nu reușiți să scăpați de ele prin mixare, puteți strecura aluatul printr-o sită. Este recomandat să lăsați compoziția pentru clătite 15-20 de minute la odihnit, preferabil în frigider.

Parteneri
Igor Cuciuc, declarații sfâșietoare după ce și-a pierdut fiica:” De ce Doamne…”
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spune Rusia despre atacul Ucrainei cu rachete americane ATACMS
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! Incredibil ce schimb de replici a avut loc între ele! 'Să vă fie rușine!'
Unica.ro
Prețurile la energia electrică explodează. Cât va costa curentul
EVZ.ro
De ce nu a avut Natalia Mateuț succes în relațiile de iubire! Prezentatoarea TV își dorește să aibă o familie: ”Puteam să am deja un copil”
Spynews
Anunț pentru românii cărora le expiră buletinele. Decizia venită marți, 19 Noiembrie
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
RUSIA, PREGĂTIRI de RĂZBOI ATOMIC! Au început să deschidă adăposturile
Mediaflux
Silviu Prigoană ar fi avut probleme financiare în ultima perioadă din viața lui! Ar fi cerut împrumut 30.000 euro: ”L-a sunat pe un prieten”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine a câștigat a treia amuletă din sezonul 14 Chefi la cuțite. Jurații, complici la o cerere în căsătorie
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro