Budinca de orez este o rețetă delicioasă. Poate fi ideală și pe timp de vară, întrucât aceasta poate fi servită și rece, de la frigider. Budinca de orez nu necesită ingrediente scumpe, iar cei ce o vor gusta nu vor mai pleca fără rețeta acestui desert minunat.
Budincă de orez este una delicioasă, iar pe timp de vară poate fi asortată cu diverse fructe de sezon și servită rece. Iarna, budica de orez poate fi asortată cu diverse gemuri sau dulcețuri, după placul și gustul fiecăruia.
Budica delicioasă și cremoasă de orez nu este una grea de făcut și nici nu necesită ingrediente scumpe. De asemenea, nu necesită din partea persoanei care o prepară mari aptitudini de bucătar. Oricine se poate descurca în bucătăria lui să prepare o delicioasă rețetă de budincă de orez.
250 de grame de orez alb,
900 de mililitri de lapte gras,
120 de grame de zahăr,
1 linguriţă de extract de vanilie sau esenţă de vanilie,
50 de grame de unt topit,
150 de grame de smântână,
scorţişoară, pentru decor.
Pentru început se preîncălzește cuptorul la 150 de grade Celsius. Apoi, se spală orezul de mai multe ori până ce apa devine limpede. Se ungi o tavă de cuptor din sticlă cu unt topit, apoi adaugi orezul, zahărul, smântâna şi torni peste ele laptele şi vanilia.
Toată compoziția rezultată se amestecă, după care se presară scorţişoară. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se aşează pe raftul din mijloc al cuptorului. După 45-50 de minute, se va da la o pate folia, iar budinca va mai trebui lăsată la cuptor încă o jumătate de oră sau încă o oră până se rumeneşte deasupra, iar budinca mai fierbe doar în mijlocul ei. Budinca poate fi servită atât caldă, precum și rece. Vă dorim Poftă Bună!!!