Ce mănâncă Liviu Dragnea în închisoare, de sărbători. Este primul Crăciun departe de iubita sa

Ce mănâncă Liviu Dragnea în închisoare, de sărbători. Este primul Crăciun departe de iubita sa

E Crăciun și pentru deținuții penitenciarelor din Rahova, printre care se numără și VIP-uri sonore, precum fostul lider PSD Liviu Dragnea sau Radu Mazăre, fostul edil al Constanței, adus de justiția română din Madagascar vara aceasta. Astfel, aceștia nu vor sta departe de bucatele tradiționale de Crăciun, precum friptura de porc cu piure sau sărmăluțe cu mămăliguță.

Ce mănâncă Liviu Dragnea în închisoare, de sărbători

Legislația în vigoare prevede ca, cu ocazia zilelor festive, deținuții să primească, complementar normei de bază, sun supliment de maxim 925 de calorii.

„Având în vedere preocuparea constată a administraţiilor locurilor de deţinere faţă de promovarea unui climat carceral cât mai apropiat de cel anterior privării de libertate, pe lângă desfăşurarea unor activităţi de reintegrare socială cu tematică specifică, la nivelul tuturor unităţilor subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în zilele considerate festive, hrana alocată persoanelor custodiate este adaptată meniului specific. Meniul festiv pentru sărbătorile de iarnă poate conţine, pe lângă alimente de bază, friptură de porc/vită şi piure de cartofi, ciorbă de porc/vită/pasăre/perişoare, sarmale cu mămăliguţă, cozonac, gogoşi, prăjituri, produse de patiserie, mere etc.”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Cum arată meniul de Sărbători pentru deținuți

Meniul deținuților este la fel, în fiecare an de sărbători. Pentru a exemplifica, vă spunem că anul trecut, seara a început cu ceai și biscuiți și s-a termita cu budincă de paste. Iată meniul pe zile:

25 decembrie

 • Mic dejun – ceai, biscuiţi, margarină şi salam
 • Prânz – ciorbă de porc sau supă de pui cu tăiţei (pentru musulmani), sărmăluţe de porc sau vită, cozonac şi măr
 • Cina – mămăligă cu brânză şi smântână

26 decembrie

 • Mic dejun – ceai, biscuiţi, margarină, marmeladă
 • Prânz – ciorbă ţărănească de porc sau vită, peşte prăjit cu orez sârbesc
 • Cina – cartofi cu brânză

31 decembrie

 • Mic dejun – ceai, biscuiţi, margarină, crenvurşti
 • Prânz – ciorbă de legume, spaghete cu cârnaţi şi sos de roşii
 • Masa festivă – cotlet de porc sau pulpă de pui la grătar cu piure, murături asortate, cozonac şi măr

1 ianuarie

 • Mic dejun – ceai, margarină, biscuiţi
 • Prânz – ciorbă de perişoare din porc sau vită, pulpă de pui cu pilaf, castraveţi muraţi, cozonac şi măr
 • Cina – budincă din paste

De asemenea, pe lângă toate aceste bucate, deținuții pot primi și pachete de la rude. Astfel că, pe lângă norma de hrană, aceștia mai au dreptul să primească în plus un pachet cu produse alimentare în greutate de maximum 10 kg, la care se poate adăuga și maximum 6 kg de fructe și legume, dar și 20 de litru de apă minerală sau băuturi răcoritoare.

Ce este interzis să primească deținuții

 

Este interzisă primirea de produse alimentare care necesită încălzire, coacere, fierbere sau alte tratamente termice în vederea consumului; cumpărarea de produse alimentare care necesită încălzire, coacere, fierbere sau alte tratamente termice, în vederea consumului, cu excepţia cafelei, ceaiului, laptelui şi a supelor instant; primirea şi cumpărarea de lămâi şi derivate ale acestora.

Programul zilnic de la penitenciarul Rahova

Deţinuţii de la Rahova au parte de un program special, care începe chiar în zorii zilei. Deşteptarea se face la ora 5 dimineaţa, iar după jumătate de oră are loc prima masă a zilei!

La 6 dimineața e program liber pentru activităţi sau şcoală, iar la ora 12:00 are loc masa de prânz. Urmează o oră de activităţi, pentru ca apoi să aibă loc două ore de plimbare în aer. Masa de seară este programată la penitenciarul Rahova pentru ora 17:30. La ora 19:00 are loc apelul de seară, iar la ora 22:00 este stingerea.

La masă, deţinuţii de la Penitenciarul Rahova au parte de un regim hipercaloric. Meniul conţine ciorbă de fasole cu jumări şi pilaf cu carne de porc la prânz şi tocană cu slănină, seara. Acest meniu diferă însă de religie, dar și de dietă. Musulmanii vor primi astfel de carne de vacuţă, în timp ce cei care suferă de probleme cardiace, hepatice sau gastrite mănâncă griş cu lapte şi măr.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI