Rețetă brownie, cel mai iubit desert din America. Toată lumea se va bate pe el

Aceasta este cea mai bună reţetă de brownie, cel mai iubit desert

Se apropie sezonul cadourilor, aşa că, în cazul în care doreşti să îi impresionezi pe cei dragi cu ceva special, pregăteşte reţeta asta de brownie. Este cel mai iubit desert din America şi ne aduce aminte de “Negresa” din copilărie.

Cum pregăteşti cea mai bună reţetă de brownie

Deşi numele te poate induce în eroare, este bine să ştii că reţeta de brownie de mai jos este, de fapt, o negresă dusă la un alt nivel. Cel mai iubit desert din America abundă în ciocolată, detaliu care face prăjitura să fie cu adevărat specială. O poţi pregăti pentru masa de duminică sau chiar o poţi dărui celor dragi de Sărbători.

Pentru a fi cadoul perfect, este necesar să o tai cuburi, să o ambalezi frumos în celofan transparent şi să adaugi o fundă dintr-un material textil cu tematică de Crăciun. Aşadar, nu mai sta pe gânduri şi notează ingredientele necesare pentru un dulce de milioane. Unde mai pui că este şi foarte uşor de preparat iar ingredientele le avem mereu la îndemână?!

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

  • 135 g ciocolată de menaj
  • 80 g unt
  • 75g faină de grâu
  • 75g faină de malţ
  • 165 g zahăr alb
  • 2 ouă
  • 0,5 linguriţa drojdie uscată
  • 0,5 linguriţa sare
  • 100 g mix nuci, alune şi migdale.

Mod de preparare reţetă brownie

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, tapetează o tavă pătrată sau dreptunghiulară cu hârtie de copt. Ciocolata se topeşte la bain-marie, apoi se adaugă şi untul. Când cele două ingrediente s-au topit, stinge focul şi adaugă zahărul, sarea şi amestecă bine.

Acum este momentul în care trebuie să pui şi ouăle. Mixează, cu ajutorul unui mixer, la viteza mică. Într-un alt bol, făina de grâu, făina de malţ şi drojdia se amestecă. Este important de menţionat că făina se cerne înainte pentru a nu face cocoloaşe.

Compoziţia uscată se încorporează în cea cu ciocolată, apoi se adaugă şi mixul de alune, nuci şi migdale tocate. În cazul în care doreşti ca prăjitura să fie şi mai “ciocolatoasă”, poţi presăra şi fulgi de ciocolată înainte să o dai la cuptor.

Tava se bate bine de blat pentru a nu rămâne goluri de aer şi se dă la cuptor pentru jumătate de oră. În mod normal, prăjitura este una umedă. În cazul în care doreşti o consistenţă mai uscată, o mai poţi lăsa 5 minute la cuptor. Poftă bună să fie!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI