27 mai 2019 | 14:06

Renault, decizie radicală pentru Dacia. Se va schimba clasamentul constructorilor de mașini, la nivel mondial

Știri generale
Renault, decizie radicală pentru Dacia. Se va schimba clasamentul constructorilor de mașini, la nivel mondial

Dacia ar putea să devină altfel decât o știi în acest moment, datorită unei decizii a Renault. O înțelegere făcută de francezi ar putea transforma mașina românească într-un automobil cum vezi în Occident, dar sperăm că la prețurile actuale.

Decizia de pe urma căreia ar putea profita din plin Dacia este fuziunea dintre Renault și compania Fiat Chrysler Automobiles. Surpriza vine din modul în care își vor împărți acțiunile, care ar putea să fie 50% – 50%.

Dacia ar putea deveni mai bună decât este în prezent

Renault, decizie radicală pentru Dacia

Informația despre parteneriatul lor a fost dezvăluită chiar de către reprezentanții Fiat Chrysler, după ce au stat la masa negocierilor cu francezii Grupului Renault.

Un alt aspect interesant al acestei mișcări este componența Consiliului de Administrație care a decis această variantă de împărțire a acțiunilor, adică e un consiliu format doar din manageri independenți.

„Propunerea FCA vine după discuții inițiale operaționale între cele două companii pentru a identifica produse și geografii unde acestea ar putea colabora, în particular, pentru a dezvolta și comercializa noi tehnologii”, se arată în anunțul FCA.

Marca românească ar putea intra în rândul celor mai mari producători auto din lume

Renault, decizie radicală pentru Dacia

Dacă Fiat Chrysler bate palma cu Renault în acești termeni de afaceri, noul grup auto va deveni al treilea cel mai mare producător de automobile din lume, cu aproape nouă milioane de mașini vândute anual pe mai multe continente și, practic, pe toate piețele majore, România fiind una dintre ele.

Cei de la Fiat Chrysler promit că nu se alătură companiei cu mâna goală, cum s-ar spune, ci vor contribui la umplerea portofoliului de categorii de automobile, de la cele de lux, la cele de volum.

Există și ceva dezavantaje prin această fuziune, cea mai mare fiind închiderea anumitor uzine, pentru că întreaga companie se va restructura. Sperăm că România nu va resimți acest dezavantaj, ci doar beneficiile, cum ar fi tehnologii noi și, de ce nu, poate și unul sau mai multe modele noi.

Prima decizie majoră luată de Renault și cu un oarecare impact asupra mașinilor românești a fost încheierea parteneriatului cu Mercedes-Benz. Dacia a câștigat de pe urma lui o motorizare diesel modernă, mai prietenoasă cu mediul, care  a salvat compania de la Mioveni de renunțarea la diesel.

Al doilea câștig a fost motorul nou TCe de până la 150 de cai-putere, cel mai puternic motor pus de români până acum pe Dacia și care e disponibil, deocamdată, doar pe Duster.

 

Parteneri
Cum arată și ce face acum fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, femeia de care s-a îndrăgostit înainte de Monica Bîrlădeanu
Redactia.ro
Sucul bogat în vitamina A care te va ajuta să scapi complet de petele de pe față
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Adelina Pestrițu a întors toate privirile la nunta Monicăi Bîrlădeanu! A ales o coafură retro și o rochie spectaculoasă, tip sirenă, cum doar la Hollywood mai vezi
Unica.ro
S-a rupt coaliția. Cade Guvernul? Bomba serii în politică
EVZ.ro
BRomania, declarații exclusive despre iubită. Cei doi sunt împreună de aproape un an. Cât de mult s-a schimbat Fabiola
Spynews
Se schimbă salariul minim. S-a dat votul astăzi. Câți bani vor lua românii din 1 ianuarie
Capital.ro
Monica Bîrlădeanu, nuntă de lux la Palat. Vedete de calibru, meniu de 5 stele, decor feeric. Doamne, cum a arătat tortul miresei
Avantaje
Diana Șoșoacă riscă ÎNCHISOARE de până la 3 ANI! Anchetă fără PRECEDENT la PARCHETUL GENERAL
Mediaflux
Primele declarații ale lui Alfred Bulai după ce a fost acuzat de abuzuri. Profesorul a fost dus cu ambulanța la spital
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce etnie are Valeriu Gheorghiță, de fapt. Puțin știu acest detaliu despre soțul Monicăi Bîrlădeanu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro