Dacia Duster cu motor de Mercedes: Dacia vinde cel mai puternic model. Cât costă în România?

De la 1 februarie avem o nouă mașină Dacia Duster. Ascunde însă o mare surpriză sub capotă. Dacă stai cu ochii pe mașinile Dacia, atunci clar trebuie să fii atent la ce a pregătit Renault.

La salonul auto din Paris, din 2018, Dacia a anunțat o schimbare pentru Duster. Producătorul a decis să facă acest SUV românesc mai puternic ca niciodată. Și nu doar atât, dar mai și folosește un motor pe care Mercedes îl pune pe mașinile sale.

Dacia Duster va avea, de la 1 februarie, un nou motor: 1.3 TCe. Acesta e alimentat cu benzină și face parte din noua gamă Energy TCe. A fost dezvoltat de la zero și este folosit la comun de alianța Renault – Nissan cu partenerii de la Daimler.

Duster cu acest motor setează și un record: cel mai puternic motor din portofoliul companiei românești. Astfel, conform informațiilor oficiale, motorul 1.3 TCe cu 130 de cai putere are un cuplu maxim de 240 Nm la 1.500 de rotații. În egală măsură, 1.3 TCe cu 150 de cai putere oferă un cuplu maxim de 250 Nm la 1.600 de rotații.

Noile motorizări vor fi disponibile atât pe versiuni 4×2 de Dacia Duster, cât și pe versiuni 4×4. Doar că versiunea 4×4 va fi disponibilă abia din a doua jumătate a anului.

Motorizarea e folosită și de Mercedes pe mașinile din clasa compactă. În afară de Duster și de mașinile Mercedes, motorul va mai fi folosit pe modele Renault – Clio, Captur, Talisman și Espace -, dar și pe modele Nissan.

Cât costă Dacia Duster cu cel mai puternic motor de până acum

Noua motorizare este disponibilă în România pe versiunile de echipare Dacia Duster Comfort și Prestige, exclusiv în configurația de tracțiune 4×2.

Prețurile variază între 15.250 de Euro (TVA inclus) pentru versiunea Comfort, cu motorul 1.3 TCe de 130 CP și 17.500 de Euro (TVA inclus) pentru versiunea Prestige cu jante din aluminiu de 17 inci echipată cu motorul 1.3 TCe de 150 CP.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI