Relația dezolantă dintre Ștefan Hrușcă și Ducu Bertzi: „Și Vasile Șeicaru este trist”

Relația dezolantă dintre Ștefan Hrușcă și Ducu Bertzi: „Și Vasile Șeicaru este trist”
Relația dezolantă dintre Ștefan Hrușcă și Ducu Bertzi. Ce s-a întâmplat, de fapt, între cei doi artiști. „N-a mai dat bună ziua...”

În urma unei manifestări culturale din anul 1985, când cinci persoane și-au pierdut viața pe stadionul Petrolul, Ștefan Hrușcă și Ducu Bertzi au pornit pe drumuri separate. Cel dintâi artist s-a mutat în Canada. Periodic, însă, s-a întors în România. Amândoi soliștii de muzică folk continuă să organizeze spectacole parcă desprinse din povești, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Cu toate acestea, legătura de amiciție dintre ei nu a trecut testul timpului. Află în rândurile următoare care este adevărul despre relația dezolantă dintre Ștefan Hrușcă și Ducu Bertzi.

Relația dezolantă dintre Ștefan Hrușcă și Ducu Bertzi

Cu zeci de ani în urmă, Ștefan Hrușcă și Ducu Bertzi erau unii dintre cei mai buni prieteni din industria muzicală din țara noastră. Din nefericire, relația lor nu a durat, fiindcă după Revoluție cei doi au decis să o ia pe drumuri separate. Cel puțin, așa se spune. Cert este că Ducu Bertzi susține că a dorit să ia legătura cu fostul său coleg, însă acesta nu a dat dovadă că ar fi interesat să facă acest lucru.

Într-o intervenție recentă pentru presa românească, Ducu Bertzi a mărturisit că nu știe din ce motiv Ștefan Hrușcă nu vrea să mai discute cu el. Mai mult decât atât, nici Vasile Șeicaru nu a reușit să mențină relația de amiciție cu artistul mutat în străinătate. Chiar dacă s-a mai întors, în vizită, în România, Ștefan Hrușcă nu s-a arătat deschis reluării legăturii cu foștii săi colegi. Nici din străinătate nu mai vrea să dea vreun semn de existență, susține Ducu Bertzi,supărat din cauza acestui lucru.

„Ștefan Hrușcă nu mai vorbește cu noi. Nu pot să-mi explic de ce. Ștefan, de bine, de rău, a tot venit în țară. Când ne vedeam întâmplător, la concerte, se bucura.

Chiar și eu îi spuneam: „Hai să ținem legătura!”. Zicea: „Da, da!”. Apoi nu se mai întâmpla nimic. Nici nu ne-a chemat vreodată la concertele lui. Vrea să fie doar el și cu niște instrumentiști”, a declarat Ducu Bertzi, într-o intervenție pentru EGO.ro.

„N-a mai dat bună ziua de zeci de ani…”

Artistul a recunoscut că spectacolele colegului său de breaslă sunt de poveste. Mai ales că a trăit în Maramureș și a moștenit de acolo spiritul sărbătorilor. Însă având în vedere și eleganța reprezentațiilor sale, Ducu Bertzi s-ar fi așteptat ca drumurile profesionale să i se mai împletească cu cele ale lui Ștefan Hrușcă. Din păcate, nu a fost să fie astfel.

Așa cum spuneam, Ștefan Hrușcă a refuzat să mai reia legătura și cu Vasile Șeicaru. Alături de acesta, solistul de muzică folk a interpretat melodii de un adevărat succes, precum „Călători visători” sau „Așa-mi vine câteodată”.

„Mulţi mă întreabă de colaborarea mea cu Ștefan Hruşcă! Da, a fost în anii ‘80, dar nu mai poate fi vorba acum! Trăim alte vremuri. Lumea nu mai ştie ce era pe-atunci. Nu-şi mai aduce aminte sau nu-şi mai doreşte!

Eu reprezint altceva acum, (Ștefan – n.r.) Hruşcă, desigur, altceva! Nu cred că mai interesează pe cineva aşa ceva, azi! Pe de altă parte, (Ștefan – n.r.) Hruşcă n-a mai dat bună ziua de zeci de ani… Și asta nu numai mie!”, scria Vasile Şeicaru, într-un mesaj publicat pe una dintre paginile sale de pe rețelele sociale.

Urmăriți Playtech.ro și pe