Greșeala banală care aduce amenzi de 725 de lei. Mare atenție pentru șoferi, Poliția face controale

Greșeala banală care aduce amenzi de 725 de lei. Mare atenție pentru șoferi, Poliția face controale

Uită de suspendarea permisului pentru că ai trecut pe roșu la semafor sau nu ai purtat centura de siguranță. Iată care sunt neregulile rutiere pentru care oamenii legii îți pot aplica sancțiuni usturătoare de peste 700 de lei. E vorba de accesorii pe care nu prea le folosești.

Gestul care-i poate costa pe șoferii români o amendă de 725 de lei

Cu toții știm că poliţia rutieră face acţiuni de control de rutină, la un anumit interval. Pe lângă verificarea legalităţii actelor, aceste controale pot presupune şi verificarea unor accesoriil pe care sperăm că nu vom apuca niciodată să le folosim vreodată. Pentru ce nereguli poți primi amenzi în valoare de 700 de lei.

Când românii sunt opriți la semafor sau în intersecție de către oamenii legii se gândesc, repede, dacă au toate actele în ordine și se asigură să nu fi trecut pe roșu sau să fi încălcat vreo lege rutieră.

Pe lângă amenzile usturătoare pe care le pot primi șoferii din trafic din cauza încălcării reglementărilor legale, există o anumită categorie de sancțiuni care se oferă atunci când nu verificăm anumite accesorii din mașină.

Controalele de rutină sunt esențiale pentru ca polițiștii să se asigure că toți șoferii conduc prudent și în conformitate cu legea.

Conform codului rutier 2021, persoanele care nu dețin deloc trusa medicală, extinctorul și triunghiurile reflectorizante sau cele pe care le au nu sunt conforme legii se încadrează în clasa a II-a de sancţiuni cu patru sau cinci puncte-amendă. Amenzile pentru aceste nerespectări legale por ajunge până la 590 de lei sau chiar și 725 de lei.

Ce scrie în Codul Rutier 2021

Potrivit Ordinului nr. 987/2007 pentru aprobarea conţinutului minim al trusei sanitare auto, ambalajul trusei sanitare auto trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

  • să asigure o etanşeitate corespunzătoare pentru protejarea conţinutului faţă de praf, umezeală, carburanţi şi uleiuri, printr-un sistem de închidere ferm;
  • să fie dimensionată corespunzător, în vederea depozitării şi asigurării integrităţii componentelor din conţinutul trusei sanitare auto.

De asemenea, tot în Codul Rutier este specificat foarte clar că eticheta trusei sanitare auto este obligatoriu să conţină denumirea produsului, denumirea şi adresa producătorului şi denumirea şi adresa persoanei responsabile de introducerea produsului pe piaţă, după caz.

La expirarea termenului de valabilitate al componentelor trusei sanitare auto, acestea pot fi înlocuite de utilizator cu produse cu aceleaşi caracteristici, introduse pe piaţă cu respectarea cerinţelor prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 911/2005.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI