Reguli nunți și botezuri de la 1 iulie 2021. Câte persoane au voie să participe

Reguli nunți și botezuri de la 1 iulie 2021. Câte persoane au voie să participe
Reguli nunți și botezuri de la 1 iulie 2021.

Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat azi că începând de la data de 1 iulie, numărul persoanelor care pot să participe la evenimente private, precum nunți și botezuri, a fost mărit la maximum 150 în exterior sau 100 în interior.

Reguli nunți și botezuri de la 1 iulie 2021

“Se permite un număr mai mare de persoane la evenimentele private – aici vorbim în mod deosebit de nunţi, botezuri, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli, corturi de evenimente – la maximum 150 de persoane în exterior sau maximum 100 de persoane în interior. În prezent, erau 70 în exterior şi 50 în interior. Se permite un număr mai mare de persoane la evenimentele private organizate în interior, cum sunt nunţi şi botezuri, la maximum 300 de persoane, dacă ele sunt testate, dacă ele sunt vaccinate sau dacă au trecut prin boală”, a spus Raed Arafat, după şedinţa de guvern.

Limita la circulația persoanelor în grupuri pe stradă, eliminată

În plus, șeful DSU a spus că o să se permită un număr mai mare de persoane la cursurile de instruire și workshop-uri pentru adulți, chiar și cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, la maximum 150 de persoane în interior și maximum 200 de persoane în exterior.

Tot Raed Arafat a mai spus și că se va permite un număr mai mare de persoane la conferințe, maximum 150 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe de 2 metri pătrați, la ora actuală fiind persmis accesul numai la 100 de persoane.

O altă măsură care a fost anunțată de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, este aceea că circulația persoanelor în grupuri de pietoni limitată la 10 persoane a fost eliminată în această ședință de guvern, nemaiexistând însă limită la circulația persoanelor în grupuri pe stradă.

Și programul cluburilor și al barurilor va fi prelungi până la 2 noaptea, în timp ce pensiunile și hotelurile pot să cazeze oameni la limita maximă. În cazul cluburilor și al barurilor se menține însă restricția conform căreia pot să intre numai persoanele vaccinate.

Și restaurantele și cafenelele pot să fie deschise până la ora 2 noaptea, funcționând la capacitate maximă. O altă veste bună este că se redeschid și târgurile, bâlciurile și talciocurile, în timp ce sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

”Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora”, se arată în încheierea documentului Comitetului Național pentru Situații de Urgență.