Salt Bae, pe numele real Nusret Gökçe s-a născut în 1983. Este un măcelar turc, bucătar și deține 8 restaurante în lume. El deține Nusr-Et, un lanț de steak house. A devenit celebru pentru tehnica sa de preparare și condimentare a cărnii, care este, de asemenea, un meme pe internet. Iată cum arată meniul în restaurantul lui Salt Bae și care este cel mai scump produs și cât costă sticlă cu vin.
Gökçe s-a născut în Erzurum, în Turcia. Familia sa este kurdă. Tatăl său lucra într-o mină. Din cauza constrângerilor financiare ale familiei sale, a trebuit să părăsească școala la clasa a VI-a. A început să lucreze ca ucenic de măcelar în districtul Kadıköy, Istanbul.
Gökçe este, de asemenea, cunoscut pentru munca sa caritabilă. A construit o școală în orașul său natal Erzurum. Se spune că are 13 copii.
Salt Bae a devenit celebru dintr-o serie de videoclipuri și meme-uri virale pe Internet. Videoclipurile îl arată cum taie carnea și cum presoară sare.
Faima sa a venit dintr-un videoclip viral, „Ottoman Steak”, postat pe 7 ianuarie 2017. Videoclipul a depășit 10 milioane de vizionări pe Instagram. El a fost poreclit „Salt Bae” din cauza modului său particular de a săra carnea: scăpând-o de la vârful degetelor în antebraț și apoi căzând pe vas. Datorită faimei câștigate din acest post, profilul lui Gökçe s-a extins enorm. Restaurantele sale, precum și Nusret însuși, au servit numeroase vedete și politicieni, potrivit simple.wikipedia.org.
Prețul preparatelor din Lanțul de restaurante Nusr-Et sunt uriașe. Pe contul său de Twitter, în luna martie, anul curent, a fost postată o fotografie cu nota de plată din restaurantul lui Salt Bae din Miami. Aceasta conținea comanda pentru șase persoane. Suma pe care au avut-o de achitat a fost 6,228.05 de dolari, potrivit capital.ro.
Potrivit notei de plată, cel mai scump produs de pe listă a fost Istanbul Sirloin care a costat 100 de dolari porția. O sticlă de vin Vin Dore 24K Gold de Brut se ridică la suma de 1.500 de dolari.
Iată ce preparate au comandat și servit cele șase persoane: