Reguli noi la Uber în starea de alertă. Decizia de ultim moment

Uber anunță noi măsuri pentru a-i ajuta pe utilizatorii aplicației să călătorească în siguranță, motiv pentru care lansează Funcția de Verificare a Măștii de protecție. Așadar, începând cu 18 mai atât șoferii cât și pasagerii vor fi obligați să poarte mască, iar mașinile vor fi echipate cu panouri separatoare din plastic. Pe toată durata călătoriei pasagerii vor sta pe bancheta din spate.

Uber anunță noi măsuri de siguranță

Odată cu relaxarea măsurilor de siguranță impuse de autorități, este de așteptat ca cererea pentru servicii de ride-sharing precum Uber să crească, cu atât mai mult cu cât vor exista persoane care, din motive de sănătate, vor evita folosirea transportului public în comun. În acest sens, Uber lansează Funcția de Verificare a Măștii de protecție, ca parte dintr-o serie de noi măsuri menite să asigure deplasarea în condiții de siguranță a pasagerilor.

„În timp ce guvernele încep să ridice din restricţiile impuse pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus, Uber ia noi măsuri pentru a-i ajuta pe toţi utilizatorii aplicaţiei să rămână în siguranţă şi să aibă grijă de sănătatea lor“, transmit reprezentanții companiei.

Principala măsură este, așa cum v-ați dat seama, obligativitatea de a purta mască de protecție, sau cel puțin acoperirea feței pe durata cursei. Regula este valabilă atât pentru pasageri, cât și pentru șoferi, care vor avea îndatorirea de a-și face un selfie înainte de a pleca pe traseu, ca fapt doveditor că respectă noile cerințe. Dacă se va constata contrariul, șoferii detectați fără mască nu vor avea posibilitatea de a prelua comenzi de la clienți.

Uber va echipa gratuit mașinile cu panouri separatoare

Începând de săptămâna viitoare, toți șoferii și utilizatorii vor primi, înainte de cursă, o serie de informații privind siguranța, precum și o listă de măsuri ce vor trebui respectate, prin intermediu aplicației.

Uber introduce noi măsuri de siguranță în România
Uber introduce noi măsuri de siguranță în România

„De luni de zile îi încurajăm pe oameni să rămână acasă pentru siguranța lor și a șoferilor care continuă să ofere curse indispensabile. Acum, pe măsură ce orașele se redeschid, iar oamenii se pun din nou în mișcare, luăm noi măsuri pentru a-i ajuta să rămână în siguranță și să aibă grijă de sănătatea lor de fiecare dată când utilizează Uber“, a declarat Dara Khosrowshahi, CEO Uber.

Ba mai mult, reprezentanții companiei au promis că vor echipa gratuit toate mașinile cu panouri separatoare din plastic, asta după ce au achiziționat și produse dezinfectante.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI