Ce măsuri ia Uber pe perioada pandemiei. Mesaj important pentru clienți

Ce măsuri ia Uber pe perioada pandemiei. Mesaj important pentru clienți
Ce măsuri ia Uber pe perioada pandemiei. Mesaj important pentru clienți. Sursa foto: profit.ro

Uber se conformează vremurilor în care trăim. Astfel, în contextul epidemiei de coronavirus, Uber solicită clienților săi să poarte măști de protecție pe timpul transportului. Compania de transport a găsit și o metodă de a-i pedepsi pe cei care nu se conformează noilor reguli.

Ce măsuri ia Uber pe perioada pandemiei. Mesaj important pentru clienți

Uber va aplica regula și pentru șoferii săi. Nu doar clienții vor fi obligați să poarte măști de protecție, ci și șoferii. Astfel, potrivit Uber, clienții care nu vor purta măști pe timpul transportului riscă să le fie dezactivat contul.

Regula măștilor de protecție intră în vigoare începând de luni. Astfel, angajații și clienții Uber din Europa, SUA, America de Sud, Asia și Canada vor fi nevoiți să poarte mască de protecție. Măsura vine în contextul pandemiei de coronavirus, pentru a limita astfel infectările cu coronavirus.

Ce măsuri ia Uber pe perioada pandemiei. Mesaj important pentru clienți
Ce măsuri ia Uber pe perioada pandemiei. Mesaj important pentru clienți. Sursa foto: businessinsider.com

Clinții Uber nu au voie să circule decât pe bancheta din spate

De asemenea, în contextul pandemiei care face ravagii, compania Uber își roagă pasagerii din întreaga lume să folosescă doar scaunele din spate ale mașinilor: În plus, pentru a evita pe cât posibil riscul infectărilor cu coronavirus, Uber anunță că numărul maxim de pasageri care vor fi acceptați în mașini va scădea de la patru, la trei persoane.

Uber a anunțat că atât șoferii, precum și pasagerii care nu se supun noilor reguli, luate în contextul pandemiei de coronavirus, riscă dezactivarea contului, informează Reuters.

Ce obligații au șoferii care fac Uber

Șoferii care lucrează pentru Uber, în contextul epidemiei de COVID-19, în fiecare dimineață vor trebui să își facă o poză pentru a dovedi astfel că nu prezintă simptome de coronavirus. De asemenea, șoferii au obligația să confirme dezinfectarea mașinilor în fiecare zi. În plus, șoferii care fac curse Uber au obligația să își dea acordul pentru a circula cu geamurile mașinilor deschise.

Uber ia în considerare și posibilitatea de a le cere pasagerilor să își facă o poză, pentru a dovedi că se supun noilor reguli impuse de epidemia de coronavirus, respectiv dacă poartă mască de protecție.

Urmăriți Playtech.ro și pe