Regula din trafic pe care nu o cunosc milioane de șoferi români. E ideală pentru aglomerația din orașe

Regula din trafic pe care nu o cunosc milioane de șoferi români. E ideală pentru aglomerația din orașe
Regula din trafic pe care nu o cunosc milioane de șoferi români

O anumită regulă din trafic, puțin cunoscută însă de către ș0ferii din România, este o metodă ingenioasă pe care fostul pilot, Titi Aur, ar aplica-o pentru ca traficul de pe șoselele noastre să fie mai decongestionat. Iată care este această regulă și cum este ea explicată de unul dintre cei mai experimentați specialiști auto din România.

Regula din trafic pe care nu o cunosc milioane de șoferi români

Regula din trafic pe care Titi Aur o consideră o metodă ingenioasă pentru decongestionarea traficului se numește „regula fermoarului”. Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a explicat ce presupune aceasta:

„Se supără instructorii auto când spun că la școala de șoferi nu se face școală de șoferi, ci școală de luat permisul și atât. Pentru a conduce în siguranță, sunt mult mai multe lucruri de învățat decât ce se face în școlile de șoferi. „Regula ferrmoarului” e un lucru simplu, care în țări dezvoltate și civilizate, precum Germania, Suedia sau Anglia, se regăsește printre regulile de circulație.

La noi, nu o știe nimeni, nu o predă nimeni și n-o bagă nimeni în seamă. De asta stăm ca fraierii și ne blocăm unii pe alții atunci când trebuie să intrăm de pe două benzi pe o bandă sau într-o intersecție în care unii au prioritate, iar alții nu au prioritate. Conform regulii de circulație, cei care au prioritate ar trebui să meargă încontinuu, iar ceilalți să stea acolo 3 ore, 5 ore, până se eliberează.

Dar vine o regulă de bun simț care se numește „Regula fermoarului” și care spune că atunci când trebuie să intrăm de pe două benzi pe o bandă nu se mai ține cont de regula de prioritate, ci intră unul din stânga, unul din dreapta. Ceea ce înseamnă o dirijare imaginare a traficului”, a afirmat Titi Aur, la GSP Live.

De ce ar trebui să cunoască șoferii această regulă

Titi Aur a mai explicat și faptul că, dacă fiecare șofer ar ține cont de această regulă, ar fi ca și când un polițist ar veni și ar dirija traficul.

„Dacă fiecare șofer știe și face treaba aceasta, e ca și cum ar fi un polițist care ar spune: „Acum tu, acum tu”. Ar trebui să învățăm această regulă, s-o predăm și s-o înțelegem. În România, trece unul dintr-o parte, mai trec doi din altă parte.

Așa apar înjurăturile și tensiunile de rigoare doar pentru că nu știm „Regula fermoarului”, a mai spus fostul pilot, conform sursei citate.