Toată lumea adoră gogoșile. Acestea se regăsesc în diverse forme, decorate sau nu cu ciocolată, bomboane sau cu umpluturi care mai de care mai delicioase. Indiferent de cum ai alege să le pregătești, aluatul trebuie să fie perfect. Gogoșile trebuie să fie foarte pufoase și aromate, iar o cocă bună se vede în felul în care arată preparatul și a doua zi. Ce greșeală trebuie să eviți atunci când le pregătești?
Cu siguranță când îți este poftă de ceva dulce și nu vrei să stai prea mult în bucătărie sau să respecți prea mulți pași te gândești la gogoși.
Pentru acest preparat nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și nici de multă pricepere în bucătărie, doar atenție la detalii și mai ales la gramaje. Cu siguranță fiecare bucătăreasă are rețeta ei preferată, dar regulile sunt clare indiferent de zonă și de obiceiurile casei.
Gogoșile sunt unul din deserturile preferate ale românilor și sunt dorite în special de copii. Ele pot fi și un mic dejun consistent, dar nu trebuie să exagerezi cu acestea.
Trebuie să ai grijă mai ales ca aluatul să nu se întărească atunci când gogoșile sunt puse la prăjit. Trebuie neapărat să lași focul la mediu și să aștepți cel puțin 4 minute înainte să se încălzească focul.
200 ml lapte;
20 g drojdie proaspătă/1 pliculeț drojdie uscată;
25 ml ulei;
1 lingură zahăr;
1 ou;
coaja rasă a unei lămâi și coaja rasă a unei portocale (dacă nu sunt tratate chimic);
un praf sare;
450 g făină;
Un secret important este să nu adaugi zahărul în cantități mari. Acest ingredient face ca aluatul să crească mai greu și să nu aibă un volum dorit de tine.
Dacă te temi că ele nu vor fi destul de dulci, poți regla aroma din zahărul pudră pe care îl pui deasupra. Lasă aluatul să dospească preț de 30 de minute la cald, iar după ce tai formele lasă-le și pe ele să stea la cald pentru 10 minute, ulterior fiecare bucată în tigaia cu ulei.
Nu uita să lași gogoșile să se scurgă de surplusul de ulei, iar mai apoi să le dai cu zahăr cât timp sunt încă fierbinți. Este util să le bagi umplutura cu ajutorul unui instrument special pentru cofetărie, dar abia după ce s-au răcit pentru a nu te arde la mâini. De asemenea, poți să le decorezi și cu ciocolată topită.