Regina Elisabeta a anunțat cine va fi viitoarea regină a Marii Britanii. Toți au fost luați prin surprindere

Regina Elisabeta a anunțat cine va fi viitoarea regină a Marii Britanii. Toți au fost luați prin surprindere
Regina Elisabeta, Camilla și Kate

Astăzi, 7 februarie 2022, Regina Elisabeta a II-a marchează șapte decenii de când este pe tronul Marii Britanii, a anunțat că vrea ca ducesa de Cornwall, Camilla, să aibă numele de „regină” în momentul în care moștenitorul Coroanei, prințul Charles, va deveni rege, potrivit BBC.

Regina Elisabeta, despre viitoarea regină a Marii Britanii

Mai precis, într-un mesaj care marchează cea de-a 70-a aniversare a domniei sale, Regina Elisabeta a II-a a spus că este „dorința ei sinceră” ca ducesa de Cornwall, Camilla, să aibă acest titlu onorific. Până în prezent, se vehicula că soția prințului Charles va fi numită „Prințesă consoartă”, însă în mesajul Reginei Elisabeta a II-a cu ocazia Jubileului de Platină s-a anunțat că, „atunci când va veni acel moment”, Camilla trebuie să devină „regina consoartă”.

Astfel că mesajul reginei, transmis cu ocazia aniversării urcării sale pe tron, în 1952, a vorbit direct despre problema nerezolvată a viitorului titlu al ducesei de Cornwall.

Titlul de „regină consoartă” este acela al soției unui rege aflat pe tron, așadar ducesa de Cornwall va avea titulatura de „Regina Camilla”, în momentul în care Charles va deveni rege. Mai mult, se pare că un purtător de cuvânt al Clarence House ar fi declarat că Prințul de Wales și Ducesa de Cornwall au fost „emoționați și onorați” de cuvintele reginei.

Camilla și Charles s-au căsătorit din 2005, iar ducesa este cea de-a doua soție a prințului de Wales, după prințesa Diana, de care a divorțat în 1996 și care a murit într-un tragic și extrem de comentat accident de mașină un an mai târziu, în 1997.

citște și: „Podul Londrei s-a prăbușit”: cum se pregătește guvernul Angliei pentru cea mai fatidică zi din istoria contemporană

Camiila, membră a Ordinului Jartierei

În ultimii ani, Camilla, acum în vârstă de 74 de ani, s-a implicat în activități publice și de caritate, iar sprijinul personal al reginei vine după un alt gest uriaș făcut de Elisabeta a II-a de Anul Nou, când a anunțat că ducesa de Cornwall devine membră a Ordinului Jartierei, fiind cel mai înalt ordin cavaleresc.

Regina Elisabeta a II-a a bătut recordul în Marea Britanie, fiind primul monarh din istoria țării care ajunge la Jubileul de Platină, adică la 70 de ani de domnie. Regina a mărturisit că urcarea ei pe tron este o zi pe care chiar și după 70 de ani și-o amintește la fel de bine, marcând atât moartea tatălui său, regele George al VI-lea, cât și începutul domniei sale.