Recensământ 2021. Ce ți se va întâmpla dacă nu participi la numărătoare. Atenție mare!

Recensământ 2021. Ce ți se va întâmpla dacă nu participi la numărătoare. Atenție mare!
Anul viitor va avea loc un nou Recensamant

Recensământ 2021. Anul viitor va avea loc un nou recensământ al populației li locuințelor. Ultimul recensământ asemănător a avut loc în anul 2011. Ce ți se va întâmpla dacă nu participi la numărătoare, citește în articolul de mai jos. Atenție mare!

Recensământ 2021. Se vor da amenzi drastice acelora care nu nu vor participa la numărătoare

Anul viitor se va organiza un nou recensământ al populației și locuințelor din România, asemănător celui care a fost organizat în anul 2011. Astfel, 2021 se anunţă un an al faptelor măreţe.

Cei ce au de gând să nu participe la numărătoare trebuie să știe că participarea la recensământ este obligatorie.

Principalele întrebări despre Recensământul 2021 vor fi:

1. Cine sunt persoanele care trebuie neapărat să fie prezente?

Sunt trei categorii de oameni:

În prima dintre categorie intră persoanele cu cetăţenie română, străină sau fără cetăţenie, dar care au reşedinţă obligatorie în România.

A doua categorie de persoane sunt persoanele cu cetăţenie română, care au domiciliul în România, dar cu reşedinţă în altă ţară pentru o perioadă mai mică de 12 luni.

Care este cea de-a treia categorie

În a treia categorie a Recensământului intră persoanele cu cetăţenie română care lucrează în domeniul diplomatic, atât în România, cât şi în străinătate.

În plus, mai intră aici şi membrii armatei naţionale de oriunde din lume, cetăţenii români membri ai echipajelor navelor, aeronavelor şi platformelor plutitoare, precum şi personalul bazelor ştiinţifice naţionale.

Amenzi drastice pentru aceia care se vor sustrage de la Recensământ 2020

Cei care vor încerca să se sustragă de la numărătoarea Națională de anul viitor vor fi aspru pedepsiți. Vor fi sancționați cu amenzi substanțiale.

2. Care sunt amenzile?

Amenzile sunt între 1.000 şi 3.000 de lei.

3. Care este perioada în care se va desfăşura recensământul?

Recensământul populației și al locuințelor, care va avea loc anul viitor, o să se desfășoare pe parcursul a patru luni, respeciv în perioada iulie-noiembrie 2021.

De asemenea, în perioada august- septembrie 2021 se va realiza colectarea online a înregistrărilor individuale şi a celor referitoare la locuinţe, clădiri şi gospodării.

Există posibilitatea autorecenzării online

Nu în ultimul rând, românii care vor alege să se autorecenzeze online, cu ajutorul internetului, la recensământul din 2021, vor avea dreptul la o zi liberă, plătită de angajator, potrivit legii.

Fiecare persoană va face dovada participării la Recensământul 2021 printr-un cod de confirmare  generat la încheierea cu succes a autorecenzării online, arată un document oficial. Astfelo, angajatorii au obligaţia de a acorda o zi liberă celor care fac dovada autorecenzării pe internet. Ziua liberă plătită se va acorda în termen de maximum 12 luni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI