Realizatorul TV, Mihai Tatulici, donație extrem de generoasă pentru municipiul Caracal. Motivul care a stat în spatele acestui gest

Realizatorul TV, Mihai Tatulici, donație extrem de generoasă pentru municipiul Caracal. Motivul care a stat în spatele acestui gest
Donație generoasă făcută de Mihai Tatulici

Mihai Tatulici, unul dintre cei mai cunoscuți realizatori TV, a făcut o donație generoasă municipiului Caracal. Acesta a decis să doneze colecția personală municipiului. Dar ce conține ea mai exact?

Mihai Tatulici, donație generoasă

Cu toate că prezentatorul TV nu este născut pe aceste meleaguri, a decis să doneze propria sa colecție municipiului Caracal. Mihai Tatulici este originar din orașul Rădăuți, județul Suceava. Atunci ce l-a făcut pe Mihai să facă această donație? Ei bine, el este bun prieten cu primarul municipiul Caracal, domnul Ion Doldurea. De asemenea, și dragostea pentru Romanați și oamenii acestor locuri l-au determinat să facă acest gest.

Mihai Tatulici își denumește colecție personală „averea mea spirituală”. Prezentatorul TV i s-a adresat primarului municipiului Caracal, domnul Ion Doldurea, printr-o scrisoare de intenție. În aceasta, celebrul jurnalist precizează oferta prin care transmite dorința personală de a dona municipiului o mare parte din „averea mea spirituală”.

În ce constă donația lui Mihai Tatulici

Scrisoarea de intenție a celebrului prezentator TV, a fost lecturată în timpul ședinței Consiliului Local Caracal. La finalul lunii februarie, domnul primar Ion Doldurea a prezentat scrisoarea oamenilor, fiind primită cu aplauze. În ea, Mihai Tatulici are de gând să doneze:

 • o Bibliotecă cu aproximativ 7.000 de volume, între care se află și colecții ce nu se mai găsesc pe piață
 • o arhivă video ce conține peste 100 emisiuni (Am întâlnit și români fericiți, Revoluția română în direct, Audiența națională etc)
 • o colecție de jocuri de șah foarte prețioase, sculptate în lemn de măslin de pe muntele sfânt de la Ierusalim, din ceramică sau porțelan, în os de cămilă
 • o mică bibliotecă de gastronomie, cu cărți vechi dar și noi, aproximativ 300 de volume
 • o colecție de ziare din 1940-1990
 • distincții din comunism și după, aproximativ 200 la număr
 • scrisori și autografe de la personalități
 • colecții de fotografii de la Revoluție, fotografii de la plantarea celor 800 ha de pădure ale asociației „România prinde rădăcini”
 • o secvență de artefacte compusă din o cărămidă ștampilată cu castrul roman de la Alba Iulia, din anul 106 e.n
 • o țiglă de la Biserica din Bistrița, din anul 1590, ștampilată
 • un dinte de dinozaur preistoric din Hațeg

De asemenea, la sfârșitul scrisorii, prezentatorul TV a precizat că are o singură rugăminte.

„Deși am puține legături cu orașul Caracal (câteva emisiuni Tv și meritul de a fi determinat refacerea Teatrului local), mă simt legat de acest loc atât datorită istoriei boierului Poroineanu și donației lui făcută orașului cât și datorită caselor de patrimoniu ale boierilor olteni pe care vă străduiți să le salvați .
Cu această donație aș fi recunoscător orașului dacă ați înființa pe lângă noua bibliotecă un mic centru cultural în care să se afle și colecția “Mihai Tatulici”.
Donația este pe cale de a fi arhivată și a fi gata de a fi transportată la Caracal spre sfârșitul acestui an „

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI