Kaufland România, donație uriașă! Zeci de mii de români vor profita

Kaufland, donație uriașă

Kaufland România vine cu un anunț impresionant, mai ales pentru contextul în care ne aflăm și cu sistemul medical din România care are multe sincope. Zeci de mii de români vor putea profita de donația uriașă făcută de marele lanț de supermarket-uri.

Anunț important din partea Kaufland România: donație uriașă

Kaufland România se alătură asociației Dăruiește Viața și contribuie cu suma de 250.000 de euro la construcția Spitalului Modular ATI Piatra Neamț. Inițiativa este dirijată de „Împreună pentru Moldova”, lansată în ajutorul spitalului județean care a fost afectat de incendiul din luna noiembrie a lui 2020.

Amintim că la momentul acela secția ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență a ars aproape în totalitate. Noul spital modular urmează să ajute SCJU să gestioneze în cel mai eficient situațiile din contextul crizei sanitare.

„Refacerea în urma unei tragedii nu este ușoară, însă când ai parte de ajutor, ea devine posibilă. Acest proiect oferă o șansă în plus la viață și vine în sprijinul cadrelor medicale din Piatra Neamț, în lupta împotriva COVID-19”, a anunțat Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România.

„Moldova are nevoie de sprijinul nostru”

Secția ATI este cu atât mai importantă cu cât în pandemie deservește nu doar pacienții infectați cu coronavirus, ci și traumele, urgențele medicale, pacienții post-operator și multe alte cazuri. Alături de asociația Dăruiește Viața sunt și sponsori anonimi care contribuie la ridicarea secției arse.

„Moldova are nevoie de sprijinul nostru. Spitalul Județean din Piatra Neamț deservește nu doar județul Neamț, ci și alte localități limitrofe, iar lipsa unei secții de terapie intensivă paralizează, practic, activitatea spitalului de urgență”, a declarat Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață.

Ce va cuprinde spitalul? Detalii:

18 paturi, grupate în 3 saloane și o rezervă de tip izolator
Filtre pacienți
Zonă de donning și doffing (echipat și dezechipat) pentru personalul medical
Laborator de analize medicale și sterilizare
Depozite materiale, vestiare, grupuri sanitare
Post supraveghere
Cameră gardă
Platformă tehnică pentru amplasarea CTA-urilor și chillerelor
Spațiu tehnic pentru rețelele de fluide medicale

„Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 141 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari”, arată wall-street.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI