Patriarhul Daniel, donație de pandemie: de câți bani este vorba și ce se întâmplă cu ei, de fapt

Patriarhul Daniel, donație de pandemie: de câți bani este vorba și ce se întâmplă cu ei, de fapt

Într-un gest fără precedent, Patriarhul Daniel a decis să facă o donație generoasă în perioada pandemiei, dar banii nu se duc la spitale, medici sau la ajutorarea micilor întreprinzători.

Perioada pandemiei de coronavirus este una foarte dificilă pentru toți români, dar există anumite segmente din populație care sunt mai afectate. În linia întâi, se află medicii și asistentele care activează în spitale și, dintre care, mulți s-au îmbolnăvit. Nici polițiștii sau jandarmii nu au o viață simplă în această perioadă, încercând să pună în vigoare ordonanțele militare.

În acest set de circumstanțe foarte dificil, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a decis să facă o donație de 10.000 de lei. Este important de reținut că banii nu se duc la medici, autorități sau fundații care încearcă să achiziționeze echipamente pentru spitale. În schimb, se duc la o platformă online creată de Biserica Ortodoxă Română, intitulată Ajută cu Bucurie.

Patriarhul Daniel trage un semnal de alarmă. Ce pot păți credincioșii care stau acasă

În teorie, cu banii veniți de la Patriarhul Daniel, se vor achiziționa materiale de protecție destinate voluntarilor care s-au înscris pe platforma BOR pentru a ajuta persoanele aflate în dificultate din cauza pandemiei. Potrivit agenției Basilica.ro, citată de Agerpres, platforma a fost creată de Patriarhia Română şi Federaţia „Filantropia” şi este gândită ca un punct de întâlnire între cei aflaţi în situaţii vulnerabile şi cei care doresc să ajute.

„Prin acest gest, Patriarhul însuşi a pus în practică îndemnul lansat către credincioşi odată cu declararea stării de urgenţă în ţara noastră: „Să arătăm iubire şi solidaritate faţă de oamenii vârstnici, faţă de cei aflaţi în izolare sau în carantină, precum şi grijă deosebită pentru sănătatea celor din jurul nostru””, precizează sursa citată.

Ca referință, până la această oră, Arhiepiscopia Bucureștilor și o mare parte din eparhiile care activează sub Patriarhia Română au încercat să participe la lupta împotriva pandemiei printr rugăciune și consiliere spirituală. Au existat și câteva cazuri în care au oferit spații pentru carantină.