Barcelona, la un pas de 900 de milioane de euro. Ce afacere îi aduce această sumă

Barcelona, la un pas de 900 de milioane de euro. Ce afacere îi aduce această sumă
Barcelona a terminat pe locul 2 actuala ediție de La Liga, dar e pe cale să perfecteze o afacere colosală, ce-i va aduce un „munte” de bani

Barcelona, la un pas de 900 de milioane de euro. Grupare catalană începe să-și revină după dezastrul în care se afla, anul trecut. Problemele financiare au făcut ca Lionel Messi să fie nevoit să plece spre PSG de la clubul unde jucase două decenii. De curând, Barcelona a fost cotată ca cea mai valoroasă echipă de club din lume, iar responsabilii clubului sunt pe punctul de a încheia o super afacere ce va aduce venituri uriașe formației de pe Camp Nou.

Barcelona, la un pas de 900 de milioane de euro

Barcelona, la un pas de 900 de milioane de euro. Barca începe să-și revină după dezastrul financiar în care se afla anul trecut. Conform publicației Forbes, Barcelona a devenit cel mai valoros club din lume. În ultimii 16 ani, primul loc a fost ocupat de Real Madrid (de cinci ori) și Manchester United (de 11 ori). În vederea realizării acestui top, Forbes a folosit veniturile și profitul cluburilor din sezonul 2019-20, convertite în dolari, potrivit valorii medii a cursului de schimb din acel sezon,

Barcelona este evaluată la 4,76 miliarde de dolari, în timp ce rivala Real Madrid ocupă locul secund, cu 4,75 miliarde de dolari. „Podiumul” este încheiat de Bayern Munchen, cu 4,215 miliarde de dolari. Bavarezii sunt urmați de Manchester United, 4,2 miliarde de dolari și Liverpool, 4,1 miliarde de dolari.

Ce afacere îi aduce această sumă

Barcelona, care l-a pierdut anul trecut pe Lionel Messi din cauză că nu a putut respecta fair-play-ul financiar, avea la acel moment datorii de 1,3 miliarde de euro. Dar, roadele conducerii președintelui Joan Laporta încep să se vadă. Cu ceva timp în urmă catalanii au mai semnat un parteneriat în actuala stagiune, cu firma Spotify.

Pe lângă Camp Nou, în noua denumire oficială a stadionului Barcelonei va apărea și numele noului sponsor. Clubul catalan va primi suma de 282 milioane de euro de la compania ce oferă servicii de streaming audio. Acum însă, conform publicației El Confidencial, Joan Laporta ar putea să încheie în curând negocierile cu două firme foarte puternice. „Deal”-urile ar aduce în conturile catalanilor nu mai puțin de 900 de milioane de euro, scrie digisport.ro.

Vor să-l transfere pe Robert Lewandovski de la Bayern

Fondul de investiții private și consultanță, CVC Capital, urmează să fie prezent pe echipamentele de joc ale echipei, iar banca de investiții Goldman Sachs urmează să primească 30 % din acțiunile Barca TV. Din aceste afaceri, Barcelona va primi aproximativ 900 de milioane de euro.

Barcelona se află în cursa pentru achiziționarea atacantului polonez de la Bayern, Robert Lewandovski. Bavarezii au respins prima ofertă de 32 de milioane de euro făcută de catalani pentru fotbalistul de 33 de ani. Pentru semnătura lui Lewa s-a mai înscris și Real Madrid, Los Blancos fiind în căutarea unei soluții pentru atac, după ce l-au ratat pe Kylian Mbappe care a preferat să rămână la PSG. Polonezul mai are un an de contract cu campioana din Bundesliga.

Barcelona a încheiat actuala ediție de La Liga pe locul 2, după Real Madrid. Oricum, echipa antrenată de Xavi va juca direct în Champions League, spre deosebire de acest sezon, când au evoluat doar în Europa League, unde au fost eliminați în sferturi de Eintracht Frankfurt, nemții reușind chiar și cucerirea trofeului.