Reacțiile fanilor, după ce România a ratat calificarea la Eurovision: „Diaspora v-a dat o lecție!”

Autor: Daniel Ștefan - 12:39, 17 mai 2019

România n-a reușit nici de această dată să se califice în finală la Eurovision, iar reacțiile românilor iritați de această „nedreptate” fac tot deliciul rețelelor sociale. Mulți sunt de părere că ar fi trebuit să o trimitem pe Laura Bretan pentru a ne reprezenta țara în concurs.

Ca în fiecare an, românii își dau cu părerea în mod public, adică pe Facebook, despre rezultatele de la Eurovision. România n-a câștigat niciodată competiția și nici nu se va întâmpla vreodată, din diferite motive. Iar dacă, printr-o minune, s-ar întâmpla să câștigăm, ar fi oricum o problemă în ceea ce privește găzduirea competiției în anul următor.

Competiție și păreri de rău inutile

eurovision

Din întreaga istorie a concursului, România nu se poate mândri decât cu câteva poziții privilegiate în clasamentul final, cum s-a întâmplat în 2005, când a cântat Luminița Anghel și în 2006, când ne-a reprezentat Mihai Trăistariu. Acestea au fost cele mai notabile performanțe. În rest, nu ne-am putut mândri decât cu calificările în finală.

De vreo doi ani însă, România nu mai reușește nici măcar atât, iar vina nu aparține doar României și nici a artiștilor care ne-au reprezentat țara peste hotare.

Românii, mai cârcotași din fire și cu sete de critică și ocară (dar mai mult după ’89 încoace, nu și înainte), și-au exprimat opiniile pe Facebook, pe pagina oficială a Eurovision România.

Imediat după ce au fost afișate țările care s-au calificat în finală, comentariile au început să „curgă” și nu pot fi împărțite decât în două tabere (extreme, ca de fiecare dată): cei care cred că prestația României a fost impecabilă și cea mai tare și nimeni din istorie n-a mai fost ca noi și cei care cred că a fost cea mai slabă prestație de până acum, iar Laura Bretan ar fi trebuit să fie pe scenă, nu Ester Peony.

„Diaspora v-a dat o lecție” a fost unul dintre comentarii, adresat organizatorilor din România și juriului care a primit numeroase ocări din partea unei părți a publicului încă de la Selecția Națională.

Atunci, Laura Bretan ar fi fost favorita publicului, pentru că a obținut 12 puncte. Ester Peony a primit doar trei puncte, dar a obținut un punctaj mult mai mare din partea juriului care a ajutat-o să câștige etapa națională.

Cum au comentat românii necalificarea României în finala Eurovision

eurovision 2019 romania

„Mă bucur pentru dreptatea făcută în seara asta. România nu a ştiut să îşi aleagă finalistul care să reprezinte cu mândrie şi anume Laura Bretan. Bravo pentru necalificare, România, doi ani la rând!“

„Data viitoare să ascultaţi votul publicului, Bretan câştiga lejer“.

„TVR, nu mai insistaţi cu drama că a fost o semifinală mai grea (n.r. – referinţă la comentariile făcute de către cei doi comentatori TVR în timpul transmisiunii show-ului). A fost mult mai uşoară ca cealaltă. Acceptaţi că am avut un numar foarte slab şi publicul v-a spus cu vârf şi îndesat asta cu mult timp înainte. Poate aţi învâţat ceva din asta“.

„Mare păcat că juriul prăpădit ales de TVR nu a ţinut cont în Selecţia Naţională de votul publicului, Laura Bretan. Altul ar fi fost rezultatul acestei semifinale pentru România. Ar trebui puşi să plătească cheltuiala vinovaţii care au avut ideea proastă de a alege un astfel de juriu…“

„Slabă prestaţie! O piesă fără suflet, care nu face publicul să se ridice. O piesă fără vlagă! Slab“, a comentat o altă persoană prestaţia cântăreţei Ester Peony.

Justiţie divină. Data viitoare să nu mai ignoraţi poporul. E suficient că face asta PSD“.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI