Reacția Patriarhului Daniel, după modificarea acordului BOR-MAI. „Cea dintâi întristare“

Reacția Patriarhului Daniel, după modificarea acordului BOR-MAI. „Cea dintâi întristare“
Vezi reacția Patriarhului Daniel, după modificarea acordului de Paște

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a anunțat miercuri seară modificarea acordului MAI-BOR, la cererea imperativă a președintelui Klaus Iohannis. Vezi reacția Patriarhului Daniel după schimbarea protocolului de Paște. „Cea dintâi întristare e că …“.

Reacția Patriarhului Daniel cu privire la noul acord

După citirea Sfintei Evanghelii în Catedrala Patriarhală, PF Daniel a vorbit despre ce se întâmplă cu preoții în aceste zile în care țara noastră se află sub stare de urgeță. Acesta a transmis credincioșilor privați de Sfânta Împărătășanie un gând de încurajare și i-a îndemnat să petreacă mai mult timp în rugăciune și să facă milostenie.

„Primim, prin Sfânta Euharistie, și puterea de a răbda, și puterea sau curajul de a mărturisi credința în vreme de prigoană, în vreme de greutăți, în vreme de strâmtorare, în vreme de boală, în vreme de încercare.

Sfânta Euharistie nu este un simplu ritual! Este întâlnirea cu Hristos. Noi primi ceva, Trupul și Sângele Domnului, și ne unim cu Cineva, cu Hristos.

Asta ne arată că în situațiile grele ale vieții, trebuie să sporim rugăciunea, rugăciunea Lui stăruitoare, numită, în Sinaxar, rugăciune mai presus de fire. Este modelul de rugăciune profundă, din toată ființa, când noi trecem prin necazuri, prin suferință“, a declarat Patriarhul Daniel, potrivit cancan.ro.

„Cea dintâi întristare…“

Totodată, prelatul Bisericii Ortodoxe și-a manifestat tristețea cu privire la faptul că slujbele religioase din noaptea Învierii se vor oficia fără prezenţa credincioşilor.

BOR: Slujbele din perioada Paștelui vor fi săvârșite în biserici, fără credincioși!
BOR: Slujbele din perioada Paștelui vor fi săvârșite în biserici, fără credincioși!

„În această vreme de epidemie, cea dintâi întristare a bisericii este că preoții se roagă, în biserică, fără participarea fizică a credincioșilor. Dar, prin faptul că slujbele se transmit la radio, la televizor și pe internet, ei primesc, totuși, o consolare, o mângâiere. Și, prin aceasta, noi păstrăm taina bisericii, prin această rugăciune. Sigur, a fost greu în această perioadă, când credincioșii, în alți ani, se împărtășeau mai des, și se spovedeau, mai des, iar acum doar cei care îi cheamă acasă pe preoți să îi spovedească și îi împărtășească mai pot face acest lucru“, a adăugat PF Daniel.

Cu prilejul Sfintelor Sărbători Pascale, patriarhul urează tuturor românilor multă sănătate şi pace, bucurie şi speranţă, salutându-i cu „Hristos a Înviat!’“.

La rândul lui, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a transmis că acordul Bor – MAI a fost unul „interinstituţional, oficial şi public“.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI